David Ferrer: Roland Garros este singurul turneu care nu a evoluat

David Ferrer, jucător clasat pe locul 11 în ierarhia ATP, s-a declarat extrem de dezamăgit de condiţiile în care se desfăşoară turneul de la Roland Garros. Ion Ţiriac a declarat că încearcă de 20 de ani să îi convingă pe organizatorii de la Roland Garros să monteze un acoperiş pe terenul central.

875 afișări
Imaginea articolului David Ferrer: Roland Garros este singurul turneu care nu a evoluat

David Ferrer: Roland Garros este singurul turneu care nu a evoluat

Imediat după ce a fost scos din concurs de cehul Thomas Berdych, spaniolul David Ferrer a lansat acuzaţii către organizatorii turneului de Grand Slam de la Roland Garros.

"Condiţiile de joc au fost nefavorabile. Am fost norocoşi că nu ne-am accidentat. Roland Garros este singurul turneu care nu a evoluat. Este incredibil că acest turneu nu are cel puţin două terenuri acoperite. Este ridicol", a declarat David Ferrer.

Afirmaţia jucătorului spaniol David Ferrer vine la doar o zi după ce şi Ion Ţiriac a declarat că organizarea turneului de la Roland Garros lasă de dorit.

"De 20 de ani vorbesc cu ei să construiască un acoperiş. La Madrid m-au ascultat şi acolo avem ceea ce restul lumii nu are. Este o chestie în Franţa care se numeşte democraţie. Guvernul spune da, oraşul spune da, Federaţia Franceză de Tenis are mulţi bani, însă sunt alţii care spun nu. Nu ştiu de ce francezii sunt sunt consideraţi cei mai democratici din lumea asta. Pierderile zilnice sunt de 100 de milioane de dolari. Din publicitate, transmisiuni tv. Ce le vor spune ei celor 210 ţări care transmit evenimentul? Că a plouat? Vor stârni râsete", a declarat Ion Ţiriac pentru site-ul tennisworlditalia.com.

Dintre cele 4 mari turnee de Grand Slam, turneul de la Roland Garros oferă în 2016 cele mai mici premii, 29,5 milioane dolari. US Open oferă 42,3 milioane dolari, Wimbledon 42,2 milioane dolari, iar la Australian Open s-au acordat premii în valoare de 31 de milioane de dolari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici