David Ferrer va fi numit noul căpitan al Spaniei în Cupa Davis

Fostul număr trei mondial David Ferrer îl va înlocui pe Sergi Bruguera în funcţia de nou căpitan al Spaniei în Cupa Davis, a anunţat federaţia de tenis din această ţară (RFET).

62 afișări
Imaginea articolului David Ferrer va fi numit noul căpitan al Spaniei în Cupa Davis

David Ferrer va fi numit noul căpitan al Spaniei în Cupa Davis

Ferrer, în vârstă de 40 de ani, a semnat un acord pentru a fi căpitanul Spaniei pentru următorii trei ani şi va fi prezentat oficial în noua sa funcţie luni, la Madrid, a precizat joi RFET într-un comunicat.

Ferrer a câştigat Cupa Davis în calitate de jucător în trei rânduri cu Spania, ridicând trofeul în 2008, 2009 şi 2011, având şi un titlu de vicecampioan în 2012.

În cea mai bună evoluţie a sa la un Grand Slam, el a ajuns în 2013 în finala de la Roland Garros, unde a fost învins de compatriotul său spaniol Rafa Nadal. El a ajuns de două ori în semifinale la Australian Open şi la US Open.

Ferrer s-a retras din sport în 2019. El a fost numit director de turneu pentru finala Cupei Davis în luna iunie.

Spaniolul îl înlocuieşte pe Bruguera, de două ori câştigător al Openului Franţei, care a fost numit căpitan în 2018 şi a condus Spania la al şaselea titlu de Cupa Davis în 2019.

Spania, care a fost lipsită de numărul unu mondial Carlos Alcaraz şi Nadal, a fost învinsă cu 2-0 de Croaţia în sferturile de finală ale finalei Cupei Davis 2022 de la Malaga, luna trecută.

Următoarea misiune a Spaniei în Cupa Davis va avea loc în luna septembrie a anului viitor, după ce echipa a primit un wild card pentru finala din 2023.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici