David Popovici, anunţ mare pentru viitor: „Mă voi bate ca de la rechin la rechin”

  • Înotătorul David Popovici a fost prezentat marţi, într-o conferinţă de presă, ca sportiv al CS Dinamo.
  • David Popovici, 17 ani, a semnat un contract cu CS Dinamo până la Jocurile Olimpice de la Paris.
  • La Campionatele Mondiale de seniori de anul viitor, sportivul a anunţat se va bate cu adversarii săi de la Jocurile Olimpice "ca de la rechin la rechin".
575 afișări
Imaginea articolului David Popovici, anunţ mare pentru viitor: „Mă voi bate ca de la rechin la rechin”

"Am avut o vacanţă de trei săptămâni după Tokyo, mi-am revenit, m-am relaxat şi acum uşor, uşor am mare încredere în planul nostru că pot reveni la cea mai bună formă. Primul obiectiv cu adevărat important cred că va fi mondialele de seniori din mai anul viitor, din Japonia. Vor fi multe competiţii anul viitor. Am spus că m-am bătut cu nişte titani ai sportului, cu nişte rechini la Jocurile Olimpice. Cred că pe măsură ce o să cresc, şi este valabil şi pentru Campionatele Mondiale, mă voi bate ca de la rechin la rechin", a declarat Popovici, astăzi.

Sportivul a renunţat la CSA Steaua, pentru a merge la CS Dinamo: "Din punctul meu de vedere este foarte simplă treaba, mă bucur că pot fi aici la Dinamo, cel mai titrat club din România. De fapt sunt convins de asta. Mă bucur că sunt coleg cu Robert Glinţă, poate că în viitor vom putea face şi o ştafetă dacă vor mai apărea şi alţii înotători".

În ceea ce priveşte ofertele primite de la universităţile americane după parcursul său la Jocurile Olimpice, sportivul în vârstă de 17 ani a afirmat că uşile acestora rămân deschise până în momentul în care va alege o facultate la care să-şi continue studiile.

"Din punctul de vedere al universităţilor americane, cred că uşile nu se închid niciodată, poate doar după ce îmi aleg o universitate la care să învăţ, alta decât cele la care am fost invitat. Numai că momentan m-am făcut destul de clar, că prefer să rămân aici alături de echipa mea, pentru că am foarte mare încredere că pot creşte ca sportiv. Împreună cu antrenorii mei vrem să excelăm cât de mult se poate", a mai spus David Popovici.

Înotătorul David Popovici (17 ani) este deţinător al recordurilor mondiale în probele de 100 de m şi 200 de m liber la juniori şi a fost cel mai tânăr sportiv român care a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. La competiţia supremă, Popovici a reuşit să obţină, surprinzător, locul 4, la proba de 200 m liber. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici