Decizie finală în cazul turneului de tenis Roland-Garros. Open-ul francez va fi amânat

Open-ul francez va fi amânat cu o săptămână până la 30 mai - 13 iunie, în speranţa că restricţiile sporite pentru limitarea răspândirii Covid-19 în Franţa se vor fi relaxate pentru a permite un număr cât mai mare de fani la turneu.

754 afișări
Imaginea articolului Decizie finală în cazul turneului de tenis Roland-Garros. Open-ul francez va fi amânat

Decizie finală în cazul turneu de tenis Roland-Garros. Open-ul francez va fi amânat

Federaţia franceză de tenis (FFT) a declarat că decizia a fost luată în urma anunţului preşedintelui francez Emmanuel Macron că „un program pentru recuperarea progresivă a evenimentelor culturale şi sportive va fi stabilit de la mijlocul lunii mai”, relatează presa din Franţa.

"Pentru fani, jucători şi atmosferă, prezenţa spectatorilor este vitală pentru turneul nostru, cel mai important eveniment sportiv internaţional din primăvară", a precizat Gilles Moretton, preşedintele FTT.

Rundele de calificare vor avea loc acum în perioada 24-28 mai, urmate de tablou principal în perioada 30 mai - 13 iunie.

Wimbledon, următorul turneu de Grand Slam după French Open, nu va fi afectat de moficare şi ar urma să înceapă tot pe 28 iunie.

Ugo Valensi, director executiv al Consiliului Grand Slam-uri, susţine decizia: Decizia FFT de a amâna Roland-Garros cu o săptămână pentru a spori probabilitatea ca turneul să aibă loc cu succes este pe deplin susţinută de Consiliul de Grand Slam.

Decizia FFT a primit, de asemenea, undă verde de la ATP şi WTA, organele de conducere ale tenisului profesionist pentru bărbaţi şi, respectiv, pentru femei.

"Tenisul a necesitat o abordare agilă a calendarului în ultimele 12 luni pentru a gestiona provocările pandemiei şi acest lucru continuă", se arată într-o declaraţie comună ATP / WTA.

French Open a fost amânat cu patru luni în 2020 şi a avut loc în faţa unei mulţimi limitate.

La ultima ediţie, ce a avut loc între 27 septembrie - 11 octombrie, s-au impus Rafael Nadal la masculin şi Iga Świątek la feminin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici