Dedu: Le-am spus şi fetelor, am stat la mâna altora pe tot parcursul la aceste Europene

Preşedintele FR Handbal, Alexandru Dedu, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, după încheierea parcursului României la CE feminin, că naţionala "a fost la mâna altora pe tot parcursul la aceste Europene", mesaj pe care l-a transmis şi jucătoarelor.

195 afișări
Imaginea articolului Dedu: Le-am spus şi fetelor, am stat la mâna altora pe tot parcursul la aceste Europene

Dedu: Le-am spus şi fetelor, am stat la mâna altora pe tot parcursul la aceste Europene

"Le-am transmis fetelor, am fost la mâna altora pe tot parcursul la Europene şi îmi doresc din suflet să fim la mâna noastră, nu la a altora. Acum, cu excepţia meciului cu Norvegia, în care am depus armele prea repede, fetele s-au luptat, e adevărat că se putea mai mult, chiar dacă ne-am bătut cu forţele handbalului feminin. Dacă parcursul era mai lung, am fi fost mai bine, pentru că echipa a mers crescător, fetele au căpătat încredere de la meci la meci", a spus Dedu.

Preşedintele FR Handbal a făcut referiri şi la fanii echipei României.

"Nu cred că locul din clasament, oricare ar fi el, pentru că în acest moment nu ştim, se joacă încă meciul Norvegia-Ungaria, reflectă valoarea reală a României. Şi, mai vreau să spun ceva: am văzut un val de dragoste al românilor pentru această naţională şi le mulţumesc mult. Într-un fel mă bucur, dar îmi şi pare rău, că această naţională mai răscoleşte inimile românilor, mai sunt atâtea reprezentative în handbal. Dar, aceste fete sunt 16-17, din 20 de milioane de români şi merită tot respectul nostru".

Alexandru Dedu a mai afirmat că va urma o analiză a parcursului României la CE din Ungaria şi Croaţia, evitând să confirme sau să infirme dacă ar urma o schimbare pe banca tehnică.

"Om trăi şi om vedea, nu comentez acest lucru. Nu ştim încă pe ce loc terminăm, vom analiza plusuri şi minusuri. Urmează Campionate Mondiale anul viitor, foarte importante, criteriu de calificare la JO, şi vrem să ne calificăm la Mondiale. E important", a conchis Dedu.

Preşedintele FR Handbal a anunţat şi faptul că naţionala va reveni în ţară în cursul zilei de joi.

"Fetele vor pleca mâine (joi - n.r.) din Ungaria, cu autocarul. Vor fi lăsate pe traseu, fiecare unde are nevoie, astfel că echipa nu va ajunge în totalitate la Bucureşti sau într-un loc anume, nu va mai exista o întâlnire cu întreaga echipă naţională acum", a spus Dedu.

Naţionala de handbal feminin a României a încheiat participarea la CE din Ungaria şi Croaţia, după ce Spania a învins Danemarca, astfel încât tricolorele au pierdut şansa de a mai disputa meciul pentru clasarea finală pe locurile 5-6.

Naţionala tricoloră a încheiat grupa principală I cu 5 puncte, în urma victoriei cu 24-19 (11-9), de miercuri, cu Polonia. În următorul meci al zilei din grupa I, Spania a învins Danemarca, cu 29-22 (15-12), România "căzând" astfel pe locul 4 în grupă, înaintea ultimei dispute din această seară, dintre Norvegia (8 puncte) şi Ungaria (4), şi ratând astfel locul 3, care o ducea în meciul pentru locurile 5-6. România a fost depăşită în clasament de Danemarca, tot cu 5 puncte, dar golaveraj superior, cu un gol, dar chiar dacă danezele învingeau Spania, tricolorele aveau nevoie şi de o victorie a Norvegiei în partida cu Ungaria.

Rezultatele obţinute de echipa României la CE din Ungaria şi Croaţia sunt: 19-27 (7-16) cu Norvegia, 29-29 (16-12) cu Danemarca, 23-22 (12-9) cu Ucraina, în grupa preliminară B, 19-20 (8-10) cu Ungaria, 22-20 (14-9) cu Spania şi 24-19 (12-9) cu Polonia, în grupa principală I.

Rezultatul ultimului meci al serii, dintre Norvegia şi Ungaria, va stabili ierarhia finală a grupei I.

Semifinalele şi meciul pentru clasarea finală pe locurile 5-6 vor avea loc vineri, iar duminică sunt programate finalele pentru medalii.

La ediţia din 2012, naţionala României a ocupat locul 10, ultima medalie obţinută fiind la ediţia din 2010 - bronz. Turneul final al CE din 2016 va avea loc în Suedia, între 4-18 decembrie.

Deţinătoarea titlului european este Muntenegru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici