Detaliul care ar putea-o ajuta pe Maria Şarapova. O companie farmaceutică susţine că poate dura mai multe luni pentru ca Meldonium să fie eliminat din organism

Grindex, compania farmaceutică din Letonia care produce medicamentul Meldonium, substanţa care a creat nenumărate controverse printre sportivi, a emis, luni, un comunicat în care susţine că durata de timp după care medicamentul dispare din organism se poate întinde pe parcursul a mai multe luni.

2424 afișări
Imaginea articolului Detaliul care ar putea-o ajuta pe Maria Şarapova. O companie farmaceutică susţine că poate dura mai multe luni pentru ca Meldonium să fie eliminat din organism

Detaliul care ar putea-o ajuta pe Maria Şarapova. O companie farmaceutică susţine că poate dura mai multe luni pentru ca Meldonium să fie eliminat din organism

"Deşi medicamentul îşi face efectul într-un interval de patru sau şase ore, poate dura mai mult până când acesta va dispărea complet din organismul uman. Acest lucru depinde de o varietate de factori, cum ar fi doza, durata tratamentului, sau caracteristicile fiziologice individuale", a declarat Laila Klavina, purtătoarea de cuvânt a companiei Grindex, pentru agenţia de presă din Rusia TASS.

Sportivii folosesc Meldonium pentru a-şi îmbunătăţi rezistenţa la efort fizic îndelungat, cât şi pentru a elimina hormonii de stres din organism în timpul concursurilor. Formula substanţei Meldonium este, de asemenea, folosită şi pentru tratamentul problemelor cardiace.

TITLURILE ZILEI

Agenţia Internaţională Antidoping (WADA) a inclus medicamentul pe lista substanţelor interzise începând din 1 ianurie 2016. Prezenţa Meldoniumului în organismul sportivilor, atât în timpul cât şi între competiţii, se consideră o încălcare a regulilor antidoping.

În total, 102 sportivi au fost depistaţi deja pozitiv cu Meldonium la testele antidoping. 17 dintre aceştia sunt sportivi ruşi, printre care şi Maria Şarapova, ocupanta locului 11 în clasamentul WTA. Aceasta riscă o suspendare de până la patru ani din orice activitate sportivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici