Deţinătoarea recordului mondial la maraton feminin, Mary Keitany, vine în România pentru Braşov Running Festival

2:17:01 este timpul cu care Keitany a încheiat Maratonul de la Londra în 2017 (record mondial într-o cursă cu participare exclusiv feminină), urmând să fie ambasadorul primei curse certificate World Elite Label din România.

206 afișări
Imaginea articolului Deţinătoarea recordului mondial la maraton feminin, Mary Keitany, vine în România pentru Braşov Running Festival

Deţinătoarea recordului mondial la maraton feminin, Mary Keitany, este ambasadorul Braşov Running Festival

Mai sunt mai puţin de două luni până când se va da startul Braşov Running Festival, prima competiţie certificată World Elite Label din România şi din sud-estul Europei!

Organizatorii competiţiei au numit-o pe Mary Keitany ambasadorul acestei competiţii de elită. 

„Sunt onorat să fiu ambasador al Braşov Running Festival 10K! Sunt încântată să fac parte din organizarea unui eveniment de înaltă clasă, la aproape un an după ce mi-am încheiat cariera de alergător de elită”, a declarat Mary Keitany, atleta care a câştigat în anul 2017 Maratonul de la Londra, cu 2:17:01, actualul record mondial la maraton feminin.

Vedeta kenyană şi-a anunţat retragerea pe 22 septembrie 2021 din cauza unei accidentări la spate, după o carieră strălucită care a desemnat-o ca una dintre cele mai performante maratoniste din istorie. Keitany a câştigat de patru ori maratonul de la New York şi de trei ori la Maratonul de la Londra, deţinând, în acelaşi timp, titlul mondial la semimaraton.

Cursa face parte din elita curselor de alergare certificate Elite World Label

Daniel Santa, fondatorul şi directorul de competiţie al Braşov Running Festival, declară: „O legendă sportivă se va întâlni cu următoarea generaţie de alergători pe şosea! 10k va fi o cursă de excepţie, cu un traseu foarte competitiv şi mă bucur că Mary va fi alături de noi pentru a asista la ceea ce elitele momentului vor demonstra pe acest circuit! Este indiscutabil cel mai valoros atlet care a participat vreodată la un eveniment în România”.

Organizatorii cursei de 10Km de la Braşov vor anunţa oficial, în a doua jumătate a lunii august, numele atleţilor de elită ce vor fi prezenţi la start.

Cursa de 10K din cadrul Braşov Running Festival face parte din elita curselor de alergare certificate Elite World Label, alături de doar alte 23 de competiţii de pe continent! Este singura competiţie din România care a primit certificarea Elite World Label şi este unica de acest fel din zona de Sud-Est a Europei.

Brasov Running Festival este un eveniment de două zile care va cuprinde o varietate de curse pe şosea, de la cele dedicate copiilor şi juniorilor cu lungimi de 800m, 1200m şi 3km, la cursele de amatori de 5K şi 10K şi cea mai spectaculoasă probă a evenimentului, cursa de 10K dedicată elitelor din top 30 mondial. Aceasta va avea loc duminică, 25 septembrie.

Mary Keitany va sta de vorbă cu fanii pe 24 şi 25 septembrie 2022. la Braşov.

Festivalul va cuprinde şi workshop-uri pe teme conexe alergării, de la nutriţie la recuperare medicală, expoziţii, evenimente caritabile precum şi alte momente inedite.

ÎNSCRIERILE sunt deschise pe site-ul competiţiei brasovrun.ro, pentru sportivii amatori şi copii care pot alege între cursele de:

@ 5K şi 10K pentru adulţi
@ 800m,1200m şi 3K pentru copii şi juniori
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici