Dialog jignitor într-o emisiune televizată între Piţurcă şi Iancu

Managerul Universităţii Craiova, Victor Piţurcă, şi preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, au continuat, marţi, să se jignească reciproc, de data aceasta într-un dialog purtat prin telefon, într-o emisiune televizată.

256 afișări
Imaginea articolului Dialog jignitor într-o emisiune televizată între Piţurcă şi Iancu

Dialog jignitor într-o emisiune televizată între Piţurcă şi Iancu (Foto) (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Piţurcă a explicat, la GspTV, că l-a jignit pe Iancu, luni, într-o conferinţă de presă, pentru că oficialul FC Timişoara a fost cel care l-a atacat primul.

"Eu mi-am permis să-l jignesc de maniera asta pentru că el a început. El m-a jignit în mai multe rânduri şi mi-am permis să-l jignesc şi îl voi jigni şi de acum încolo, de o să moară ţiganii de oftică. Îi reprezintă el. Asta m-a deranjat. Nu o să-mi cer niciodată scuze, să-şi ceară el scuze, pentru că el a început", a spus Piţurcă.

Iancu a încercat de mai multe ori să vorbească, însă Piţurcă l-a întrerupt de fiecare dată, aparent din cauză că nu îl auzea.

"Nu l-am jignit cum merita să-l jignesc. Să nu mai zică că vrea să se întâlnească faţă în faţă cu mine, că nu facem stabor aici. Să nu creadă că eu sunt vreun tâmpit sau vreun prostănac de-al lui. Cum îşi permite el să vorbească de Steaua şi de alte formaţii. Să-şi vadă de familia lui, de echipa lui. Dacă vrea război cu mine, vom avea război, un război al declaraţiilor sau ce război vrea el", a mai afirmat, printre altele, Piţurcă, trecând peste mai multe încercări ale lui Iancu de a spune ceva.

Întrebat de moderator dacă îl aude pe Iancu şi rugat apoi să asculte o întrebare a oficialului FC Timişoara, Piţurcă s-a oprit.

"Este o întrebare simplă: Îl întreb dacă este homosexual", a spus Iancu şi a continuat: "Măi, spune dacă eşti homosexual!".

După o pauză de câteve secunde, Piţurcă a răspuns şi a urmat dialogul: "Domne, cu garoi din ăştia, cu ciori din astea, care stau în pat şi poartă legal 100-200 de kilograme de rahat în ei şi mănâncă câte 50 de plăcinte şi vorbesc la televizor şi au ajuns ţigani din ăştia să facă emisiuni, asta este ultimul lucru care se putea întâmpla în fotbalul românesc".

- "Mă, eu cred că eşti homosexual."

- "Garoiul ăsta care stă aşa deasupra stâlpului şi nu i-au trecut petele alea de pubertate de pe faţă să ajungă să vorbească în faţa micului ecran, tiptil, aşa cum o face el, ţigăneşte, şi se crede intelectual... Am ajuns de râsul lumii".

- "M-am convins, eşti homosexual."

- "Dacă vreţi dialog din ăsta, cu ţigani borâţi din ăştia, fotblalul românesc se va duce de râpă. Garoiul ăsta umflat de trei sute de kilograme, care a ajuns să înjure preşedintele federaţiei, care a ajuns să jignească preşedinţi de club, echipe cu ani de istorie în spate şi care este băgat în seamă... Numai fotbalul românesc are de suferit."

- "Eşti satanist? Eşti mefisto?"

- "Magraonul ăsta de când a venit în fotbal se crede buricul pământului. Se crede bulibaşa. Are un comportament de ţigan, de garoi."

- "Eşti satana, eşti satanist?"

- "Da, sunt un Satanist, recunosc. Uită-te în oglindă cum arăţi tu şi cum arăt eu şi să vedem apoi cine e Satana. Garoiul ăsta nu a trecut de anii de pubertate."

Scandalul dintre cei doi a început după ce Iancu l-a descris, într-o emisiune televizată, pe Victor Piţurcă ca fiind un bun tehnician şi un fotbalist care a făcut carieră, dar este "aproape agramat". De asemenea, Iancu a readus în discuţie informaţiile conform cărora Universitatea Craiova, echipă pregătită acum de Victor Piţurcă, nu ar mai deţine, de la 1 ianuarie 2009, palmaresul şi identitatea clubului care a făcut istorie în fotbalul românesc.

Luni, Piţurcă a răspuns dur atacurilor preşedintelui FC Timişora, Marian Iancu, declarând, printre altele, că oficialul bănăţenilor, care se pricepe la toate şi îi place să-l vadă lumea, nu are nimic în comun cu tradiţia fanilor echipei sale.

"Iancu a apărut în fotbal nu ştiu cum. A făcut nişte milioane de dolari, numai el ştie cum le-a făcut şi a devenit patronul Timişoarei. Aşa cum am spus de persoanele astea care apar la tot felul de emisiuni şi discută despre orice şi despre orice echipă, aşa sunt nişte curve ale presei. Iar el face parte din acest fenomen. Nu are nimic în comun cu tradiţia suporterilor timişoreni. Şi conform zicalei când ajunge ţiganul «puncte, puncte»... Lui i se potriveşte foarte bine. L-am văzut în urmă cu câteva săptămâni îi dădea sfaturi lui Lăcătuş cum să joace cu Dinamo. El se pricepe la toate şi antrenor şi patron şi de toate. Nici nu ştiu din ce clasă a intelectualilor face parte, a ţiganilor sau a românilor. Când vorbeşte şi păsările îl ascultă", a spus Piţurcă.

Tehnicianul craiovean consideră că Marian Iancu intră în polemici cu alţi oameni din fotbal pentru a apărea la emisiunile sportive. "Cred că este obsedat de cum arată. Să se uite în oglindă să-şi vadă faţa. Nu ştiu de ce m-a atacat. Scopul lui e să-l vadă lumea de fiecare dată. Mereu intră în dialoguri contradictorii. Atacă Dinamo, Craiova, Steaua, orice echipă. Este unul din magraonii apăruţi peste noapte şi cu siguranţă vor mai apărea şi la alţii", a mai spus el.

Preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, nu a dorit să rămână dator şi a continuat, luni, într-o emisiune televizată, atacurile la adresa managerului general al Universităţii Craiova. "Nu ştiu ce să fac, dacă să râd sau să-l aştept la cotitură. E o evoluţie, a ajuns de la selecţionerul României managerul Craiovei. M-a făcut ţigan, dar uite cine vorbeşte, Albă ca Zăpada. Nu e nicio diferenţă între el şi smoală. Ce-i mai trebuie, silicon în buze, ca să arate bine. Cred că e stresat şi a refulat găsindu-şi o ţintă în mine. Nu o să-i fie uşor. La un moment dat o să ridice mâinile şi o să recunoască că a greşit", a declarat Iancu la Digi Sport, informează www.prosport.ro.

El a adăugat că Universitatea Craiova a primit în mod ilegal licenţa pentru a evolua în Liga I şi i-a ameninţat pe oficialii oltenilor că va avea grijă să nu evoleze în cupele europene.

"Promit public, oricât s-ar chinui la Craiova, că dacă va ajunge să joace în cupele europene, nu va putea să o facă. Vă promit eu, pentru că în loc să-şi facă treaba pe dreptunghiul verde, s-au apucat să facă ce fac. Există posibilitatea ca ei să intre în legalitate, dar nu ştiu dacă au bani. Puteţi să vedeţi ce s-a întâmplat cu licenţa, cum au obţinut-o. Dacă se deschide o anchetă, lucrurile sunt grave", a mai spus Marian Iancu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici