Dilema Cupei Mondiale de fotbal: a marcat brazilianul Richarlison din foarfecă sau nu?

Când la mijloc sunt bani, românii nu reuşesc să cadă de acord dacă brazilianul de la Tottenham a marcat gol din foarfecă în poarta Serbiei.

1668 afișări
Imaginea articolului Dilema Cupei Mondiale de fotbal: a marcat brazilianul Richarlison din foarfecă sau nu?

Dilema Cupei Mondiale de fotbal: a marcat brazilianul Richarlison din foarfecă sau nu?

Brazilianul Richarlison a înscris, joi seară, 24 noiembrie, în minutul 73 al partidei cu Serbia, cel mai frumos gol de la actuala ediţie a Cupei Mondiale de fotbal.

Vârful de la Tottenham a recepţionat o pasă de Vinicius junior, şi-a ridicat mingea, apoi a trimis-o în plasă cu un procedeu spectaculos, pe care toţi l-au numit „foarfecă”. Sud-americanii s-au impus cu 2-0, cealaltă reuşită aparţinând aceluiaşi jucător.

Un clujean vrea de 15 ori suma mizată

Cei care au mizat, la casele de pariuri din România, că la această ediţie de turneu final se va marca prin foarfecă au mers să-şi primească  banii de la casele de pariuri.

În oferta operatorului Casa Pariurilor, la secţiunea Pariurile Speciale, pariul „Oricare jucător va înscrie din foarfecă” avea cota 15 pe 20 noiembrie, adică la două zile după startul competiţiei, când deja se disputaseră câteva meciuri.

Un parior inspirat din Cluj a revendicat câştigul, la 4 zile distanţă de când a pus pariul, dar operatorul amintit a refuză să i-l plătească.

Respectivul parior a mizat o sumă importantă, 500 de lei, pe un gol din foarfecă la Cupa Mondială şi, în mod normal, după golul lui Richarlison, considera că are de ridicat suma de 7.214,29 lei.

Doar că agenţia la care a mers nu fost de acord să scoată banii respectivi din casierie. Contactată apoi de jucător pe reţelele sociale, Casa Pariurilor a comunicat sec: „Vă informăm că acel gol a fost marcat din lateral, nu peste cap, şi nu se consideră gol din foarfecă”. 

Fostul intenaţional român Marius Niculae, ex-coleg cu Cristiano Ronaldo la Sporting Lisabona, n-are dubii: „Consider că este o foarfecă. Nu trebuie să fie neapărat pe spate, ca să poată fi numită foarfecă. Poate fi făcută şi din lateral. Oricum, este o execuţie grea. În acelaşi timp, poate fi periculoasă, de aceea se şi numeşte foarfecă. Deci, mare atenţie! Părerea mea: foarfecă!”.

Confuzia pe care Casa Pariurilor o face este uriaşă, afirmă specialiştii consultaţi de Mediafax. Gol din foarfecă nu este doar acela care se marchează peste cap, cu spatele la poartă. Există şi foarfeca laterală.

Ideea de bază pentru a se numi „foarfecă” vine tocmai de la mişcarea picioarelor, care trebuie să fie, în acelaşi timp, în aer în momentul execuţiei. Este aşa-numita mişcare de forfecare, care se poate derula în diferite planuri din spaţiu.

Subiectul, pe larg pe cazino365.ro.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici