Dinamo Bucureşti a încheiat la egalitate, scor 32-32, în deplasarea de la Holstebro

Dinamo Bucureşti, campioana României la handbal masculin, a terminat la egalitate, scor 32-32, în deplasare, cu Holstebro, în primul meci din grupele Ligii Campionilor, iar echipa antrenată de Eliodor Voica va evolua în runda următoare cu Motor Zaporozhye.

218 afișări
Imaginea articolului Dinamo Bucureşti a încheiat la egalitate, scor 32-32, în deplasarea de la Holstebro

Dinamo Bucureşti a încheiat la egalitate, scor 32-32, în deplasarea de la Holstebro

Primul meci al lui Dinamo Bucureşti la revenirea după zece ani în Liga Campionilor, cea mai importantă competiţie handbalistică intercluburi, a fost foarte tensionat şi cu un final dramatic. Campioana României a început cu mult curaj partida de la Holstebro şi s-a desprins la patru goluri pe tabela de marcaj, scor 8-5, în minutul 10.

Dinamoviştii au greşit apoi câteva atacuri şi au fost penalizaţi de danezi, care au preluat conducerea, 9-8, moment în care antrenorul Eliodor Voica a solicitat primul time-out.

Dinamo a reintrat în joc şi graţie portarului Ionuţ Irimuş, aflat în zi foarte bună, având şase parade în prima repriza. Până la finalul celor 30 de minute, ambele formaţii s-au succedat la conducerea meciului, iar la pauză scorul a fost egal, 16-16. Şandru a fost cel mai bun marcator pentru alb-roşii în prima repriză, cu cinci goluri.

În repriza secundă, tot Dinamo a ieşit mai montată de la cabine şi a preluat din nou conducerea la o diferenţă de trei goluri, 22-19 şi 25-22, în minutul 40. La fel ca şi în prima parte, a urmat o cădere în joc a dinamoviştilor, care au primit patru goluri consecutive şi danezii aveau 26-25, în minutul 46.

Ultimele minute ale partidei au fost extrem de tensionate. Dinamo a marcat prin Alin Şania, pentru 32-31, însă în ultima secundă, Holstebro a primit aruncare de la 7 metri, transformată de Kildelund, iar meciul s-a încheiat la egalitate, scor 32-32, iar Dinamo a ratat o victorie uriaşă la primul meci în grupa D din Liga Campionilor.

Pivotul Dan Andrei Savenco a fost principalul marcator pentru Dinamo, cu şase goluri, urmat de Ciprian Şandru şi Liviu Mironescu, cu câte cinci reuşite. De partea cealaltă s-a evidenţiat Kasper Kildelund, cu 9 goluri.

În următoarea partidă, echipa lui Eliodor Voica şi Sebastian Bota va întâlni, pe teren propriu, campioana Ucrainei, Motor Zaporozhye, joi, 29 septembrie.

Dinamo: Savenco (6), Şandru (5), Mironescu (5), Şania (4), Esteki S. (4), Esteki A. (3), Criciotoiu (2), Capotă (1), Bera (1), Câmpan (1)

Holstebro: Kildelund (9), Svarvarsson (1), Nielsen (1), Karlsson (6), Bramming (4), Hansen (3), Sidelmann (1), Ostlund (1), Birkefeldt (2), Porup (4).

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici