Dinamo Bucureşti a învins Kadetten Schaffhausen, 27-26, în grupele Ligii Campionilor la handbal

Dinamo Bucureşti a învins Kadetten Schaffhausen cu 27-26 într-un meci din Grupa D a Ligii Campionilor şi în proporţie de 99% este calificată în play-off-ul competiţiei. Ante Kuduz a avut o prestaţie de mare campion, reuşind să marcheze 10 goluri.

105 afișări
Imaginea articolului Dinamo Bucureşti a învins Kadetten Schaffhausen, 27-26, în grupele Ligii Campionilor la handbal

Dinamo Bucureşti a învins Kadetten Schaffhausen, 27-26, în grupele Ligii Campionilor la handbal

Dinamo Bucureşti are şapte meciuri fără înfrângere în Grupa D a Ligii Campionilor şi mai are nevoie de un punct în următoarele trei jocuri pentru a fi matematic calificată în turul următor.

Dinamo Bucureşti a primit veşti proaste înaintea unui meci istoric în Ştefan cel Mare. Amine Bannour nu şi-a revenit după o lovitură încasată la partida precedentă cu Wisla Plock, în timp ce Andrei Savenco a suferit o fractură de piramidă nazală la ultimul antrenament. Aşadar, campioana României a pierdut doi lideri, deşi interul dreapta a luat loc pe banca de rezerve. Ante Kuduz a preluat rolul de lider în atac şi a acoperit şi absenţa lui Savenco în zona centrală a apărării.

Pentru prima dată în acest sezon în Liga Campionilor, Dinamo a simţit presiune, a fost mai emotivă decât de obicei şi asta s-a văzut în jocul echipei. Alb-roşii au avut momente de handbal de cea mai bună calitate, dar au comis şi mai multe erori decât de obieci. De aici a rezultat o evoluţie în valuri.

Dinamo a condus cu 10-6 în minutul 18, dar Kadetten a reuşit să restabilească egalitatea zece minute mai târziu (13-13). Oaspeţii au profitat de acele erori de care spuneam şi au marcat multe goluri uşoare, pe contraatac.

Drumul spre o nouă victorie a fost mult mai dificil în partea secundă. Elveţienii au reuşit să preia conducerea, o raritate în acest sezon în Ştefan cel Mare ca o echipă adversă să conducă, punând chiar un avantaj de două goluri, 22-20 (min. 42).

Excepţional în mai toate jocurile din acest sezon în Liga Campionilor, Saeid Heidarirad a fost în nota generală a echipei, astfel că antrenorul Constantin Ştefan a mutat în minutul 45 şi l-a trimis între buturi pe Missaoui. Având ani grei în spate cu meciuri la cel mai înalt nivel, portarul tunisian a venit cu sângele rece şi a deblocat situaţia. În următoarele cinci minute a avut patru intervenţii, iar campioana României a reuşit să revină la conducere, 24-23, cu gol marcat de Kuduz. De aici nu a mai decat iniţiativa.â

Croatul „copt” pentru handbalul adevărat în Ştefan cel Mare avea să fie până la urmă şi eroul jocului. El a marcat în minutul 59 pentru 27-25 golul cu numărul 10, sinonim cu o calificare pentru Dinamo, pentru că e greu de crezut că alb-roşii mai pot pierde controlul în această situaţie. S-ar putea să nu mai fie nevoie să câştige nici acel punct, dar oricum Dinamo va trage să termine grupa pe locul 1.

Campioana României a câştigat până la urmă la limită, cu 27-26, astfel că se pregăteşte pentru cel puţin un meci de zile mari la începutul anului viitor, în play-off!

Dinamo – Kadetten 27-26 (15-14)

Missaoui, Heidarirad; Alouini 2, Asoltanei, Hossu, Negru 5, Gavriloaia 2, Zulfic, Kuduz 10, Nantes 1, Jamali, Vujic, Vrankovic 3, Mousavi, Shebib 4, Bannour

Pilipovic, Biosca; Beljanski 4, Sesum 2, Gerbl, Markovic, L. Maros 3, Schelker 1, Frimmel 4, F. Maros, Tominec 1, Herburger 2, Montoro, Kuttel 3, Csaszar 6, Schopper

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici