Dinamo - FCSB, în Marele Derby. Tănase a egalat după ce Armando Cooper a comis un penalty stupid/ UPDATE: Gnohere a fost eliminat!

Sub privirile a aproximativ 22.000 de spectatori, partida Dinamo - FCSB, desfăşurată pe Arena Naţională, a fost una cu peripeţii. Nu a lipsit nimic din ceea ce înseamnă un derby în adevăratul sens al cuvântului. .

1776 afișări
Imaginea articolului Dinamo - FCSB, în Marele Derby. Tănase a egalat după ce Armando Cooper a comis un penalty stupid/ UPDATE: Gnohere a fost eliminat!

LIVE BLOG | Dinamo - FCSB, ACUM, în Marele Derby. Tănase a egalat după ce Armando Cooper a comis un penalty stupid

În prima repriză, Florin Tănase a avut parte de un eveniment mai puţin plăcut. O petardă a explodat lângă jucătorul roş-albaştrilor în momentul în care încerca să repună mingea de la marginea careului, dar atacantul nu a păţit nimic. Daniel Popa a avut prima ocazie a partidei, dar fără şansă în faţa porţii apărate de Bălgrădean.
 
Prima modificare pe tabela de marcaj a venit în minutul 40. Bălgrădean l-a faultat pe Popa, iar centralul a dictat lovitură de la 11 metri. Salomao a transformat impecabil penalty-ul şi a dus scorul la 1-0.
 
Repriza a doua a adus şi ea un penalty. Cooper l-a faultat în careu pe Florin Tănase, iar Gnohere a executat lovitura de la 11 metri. Penedo a apărat, dar Tănase a fost pe fază şi a trimis mingea în plasa dinamoviştilor, restabilind egalitatea, 1-1.
 
În minutul 52, FCSB a rămas în 10, după ce Gnohere a văzut roşu. A intrat dur la Cooper, iar arbitrul Kovacs nu l-a iertat.
 
4 minute mai târziu, meciul a fost întrerupt din cauza unui suporter, care a intrat pe Arena Naţională, însă a fost rapid imobilizat şi scos de pe teren.
 
Meciul s-a încheiat la egalitate, 1-1, iar FCSB ocupă locul secund cu 28 de puncte, la două lungimi de liderul CFR Cluj, în timp ce Dinamo are 17 puncte, la egalitate de puncte cu alte trei echipe din campionat, Poli Iaşi, Concordia Chiajna şi Dunărea Călăraşi

Mircea Rednic e în faţa unui nou derby, iar antrenorul dinamovist are un bilanţ pozitiv în meciurile cu marea rivală. "Cu FCSB n-am avut niciodată probleme. Într-o perioadă, Steaua chiar avea antrenor. Olăroiu era antrenor, am câştigat 4-2 la noi parcă. Eu spun că avea antrenor atunci, restul nu mă mai interesează. Nu are de ce să-mi fie frică de Steaua. Noi avem nevoie de puncte cu toată lumea. Nu stăm să ne gândim că e FCSB sau altcineva", a spus Mircea Rednic luna trecută, când a fost instalat pe banca roş-albilor.

Celălalt meci al zilei de duminică din Liga 1 Betano, Hermannstadt - FC Botoşani, a fost amânat pentru luni, din cauza ceţii dense.
Dinamo - FCSB 1-1 (Salomao 39-pen. / Tănase 48-pen.)

Arbitru: Istvan Kovacs (Carei). Asistenţi: Vasile Marinescu (Bucureşti) şi Ovidiu Artene (Vaslui)
Stadion: Arena Naţională (Bucureşti)

►Dinamo: Penedo - Sorescu, M. Popescu, Katsikas, Sg. Popovici - Gomelt - Hanca, Cooper, Nistor (Neicuţescus 40), Salomao - D. Popa
Rezerve: Eşanu - D. Ciobotariu, Zenke, Olteanu, Axente, R. Grigore
Antrenor: Mircea Rednic

►FCSB: Bălgrădeans - R. Benzar, Planici, L. Filip, Al. Stan - Nedelcu, Teixeira - Man, Moruţan (F. Coman 46),  Fl. Tănase - Gnohere
Rezerve: A. Vlad - Bălaşa, Jakolis, Ianis Stoica, Rusescu, Zlatinski
Antrenor: Nicolae Dică

LIVE TEXT PROSPORT

►Minutul 48 GOOOL FCSB! Florin Tănase a înscris, după ce Harlem Gnohere a ratat de la 11 metri. Penedo a respins la şutul francezului, dar Tănase a venit puternic din urmă şi a împins în plasă, pentru 1-1. Dinamoviştii au protestat, susţinând că Tănase se afla în careu în momentul în care Gnohere a şutat.

►Minutul 47 Penalty pentru FCSB! Armando Cooper l-a împiedicat pe Florin Tănase în propriul careu, după ce decarul FCSB-ului i-a furat mingea. Istvan Kovacs a indicat fără emoţii punctul cu var.

►Minutul 46 S-a reluat partida. Nicolae Dică a mutat la pauză: a ieşit Olimpiu Moruţan, a intrat Florinel Coman. Moruţan a greşit la golul marcat de Dinamo, când i-a pus pe adversari pe contraatac.

►Pauză După ce patronul Gigi Becali a spus că e imposibil ca FCSB să piardă meciul cu Dinamo, Nicolae Dică se vede obligat să găsească o soluţie la pauză, pentru că altfel patronul va interveni din nou la TV în toiul nopţii pentru a-şi critica jucătorii. Imaginea surprinsă de fotograful Mediafax, Alexandru Dobre, vorbeşte de la sine despre situaţia în care se află Dică: antrenorul se uită nedumerit spre teren şi nu înţelege ce se întâmplă.

►Minutul 45+4 Pauză pe Arena Naţională! Dinamo conduce cu 1-0 după primele 45 de minute, graţie unui penalty obţinut de Daniel Popa şi transformat de Diogo Salomao. Vârful lui Dinamo a fost de departe cel mai bun jucător al primei părţi. Pe lângă penalty-ul scos în minutul 38, Popa şi-a mai trecut în cont două ocazii importante, cele mai notabile şanse ale reprizei.

 

Şi, într-adevăr, statistica e de partea sa, în cele zece meciuri disputate având trei victorii şi şapte remize. L-a învins de două ori pe Olăroiu şi o dată pe Rădoi:

20.04.2016, Cupa României, FCSB - Dinamo 2-2
10.04.2016, Liga 1, FCSB - DInamo 1-1
06.03.2016, Liga 1, Dinamo - FCSB 1-1
03.03.2016, Cupa României, Dinamo - FCSB 0-0
22.11.2015, Liga 1, Dinamo - FCSB 3-1
09.08.2015, Liga 1, FCSB - Dinamo 0-0
08.05.2009, Liga 1, FCSB - Dinamo 1-1
01.11.2008, Liga 1, Dinamo - FCSB 1-1
07.04.2007, Liga 1, FCSB - Dinamo 2-4
20.09.2006, Liga 1, Dinamo - FCSB 1-0

"Legat de importanţa jocului nu mai are rost să mai vorbim, e un derbi, meci foarte important pentru noi, ţinând cont de situaţia din clasament. Avem nevoie de puncte şi vom încerca duminică să le obţinem pe toate trei. Ştim că avem un adversar bun, cu jucători cu mare calitate. Nu au evoluţii constante, dar ca valoare au demonstrat-o în multe meciuri. Prin jocul colectiv sperăm să-i blocăm, să nu le dăm spaţii şi pe contraatac să reuşim să-i surpindem şi să marcăm. Ar fi ideal să putem să câştigăm contra Stelei. Dar eu sunt sigur că la meciurile astea jucătorii mei se vor concentra la maximum, nu ca la meciul din cupă. Doar eu şi jucătorii mei credem că putem ajunge în play-off. Ştim că mulţi s-ar bucura să nu ajungem acolo şi ştiu de ce. În ultimele meciuri am luat un singur gol, am avut probleme doar la fazele fixe”, a declarat Rednic înaintea jocului de duminică, ora 21:00.

De partea cealaltă, Dică a anunţat: "Într-un derbi nu contează locul din clasament. Jucătorii vor avea o altă atitudine. Consider că jocul echipei a crescut de când a venit Rednic. Nu trebuie să ne căutăm un alibi în starea terenului, noi trebuie să dăm totul să câştigăm. E foarte greu să analizez Dinamo în acest moment, au schimbat trei antrenori, au adus jucători noi, dar cred că cei mai importanţi sunt Nistor şi Salomao. Îmi doresc ca suporterii să vină în număr cât mai mare şi să ne încurajeze, avem nevoie de el".

Duelul Rednic - Dică e în premieră, dar cei doi au avut deja contre. "Trebuie să-mi cer scuze faţă de situaţia cu Dică, pentru că nu am ştiut că el şi-a luat licenţa. Chiar nu am ştiut şi din momentul acesta nu mai spun nimic despre Dică. E antrenor şi e responsabil de ceea ce se întâmplă la echipa sa".

3 mai 2015, Dinamo - FCSB 1-3, ultimul succes bifat de roş-albaştri pe terenul rivalilor. Pe băncile celor două echipe s-au aflat Flavius Stoican, respectiv Constantin Gâlcă.
Ultimul succes bifat de roş-albi: 1 mai 2017, Dinamo - FCSB 2-1. Golul lui Sergiu Hanca din minutul 90+4 a schimbat decisiv ierarhia ediţiei 2016-2017, asta deoarece, cu două runde înainte de final, învinşii aveau să piardă prima poziţie în detrimentul celor de la Viitorul.
Ultimul succes din contul FCSB-ului: 24 septembrie 2017, FCSB - Dinamo 1-0, gol marcat de Marko Momcilovic.
Cea mai recentă confruntare: 29 iulie 2018, FCSB - Dinamo 3-3 (Harlem Gnohere, Florinel Coman - dublă / Mircea Axente, Dan Nistor, Mihai Popescu). În acest meci s-au stabilit două performanţe remarcabile în istoria confruntărilor directe:
Gnohere, primul străin cu gol marcat în derby pentru ambele rivale;
Florinel Coman, cel mai tânăr jucător care a reuşit o dublă într-un Dinamo - FCSB disputat în campionat.
Nicolae Dică vs Dinamo: 3 jocuri - o victorie Dică - două remize. (statistică lpf.ro)

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici