Dinamo şi Rapid au remizat, scor 1-1, în derbiul etapei a XIII-a din Liga I

Formaţia Dinamo Bucureşti a terminat la egalitate, scor 1-1 (0-1), meciul susţinut, duminică seară, pe teren propriu, în compania echipei Rapid Bucureşti, în derbiul etapei a XIII-a a Ligii I.

115 afișări
Imaginea articolului Dinamo şi Rapid au remizat, scor 1-1, în derbiul etapei a XIII-a din Liga I

Dinamo şi Rapid au remizat, scor 1-1, în derbiul etapei a XIII-a din Liga I (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Golurile au fost marcate de Claudiu Niculescu, în minutul 88, pentru gazde, respectiv Ioniţă, în minutul 2, pentru oaspeţi.

0-1: Herea a centrat de pe partea stângăă, Ioniţă a şutat la poartă însă Curcă a respins în primă fază, iar atacantul a marcat din cădere.

1-1: Claudiu Niculescu a primit o pasa de la Andrei Cristea şi atacantul dinamovist a restabilit egalitatea cu un şut de pe linia careului de 16 metri, la care Bornescu nu a avut nicio reacţie, fiind mascat de fundaşii săi.

Antrenorii ambelor echipe au fost nevoiţi să facă efectueze câte două schimbări din motive medicale. Astfel, în minutul 8, Claudiu Niculescu l-a înlocuit pe Alexe şi Botşină i-a luat locul lui Torje, în minutul 68, la Dinamo, în timp ce Herea a fost înlocuit de Buga, în minutul 34, iar Mardare a fost introdus pe teren în locul lui Bozovici, în minutul 77.

În minutul 41, Adrian Cristea a şutat la încheietura barelor, iar în minutul 54, Claudiu Niculescu a reluat, cu capul, balonul în transversală.

În ultimul minut al primei reprize, copertina băncii de rezerve a formaţiei Dinamo a fost răsturnată.

În minutul 50, arbitrul Ovidiu Haţegan a predat observatorului de joc un telefon aruncat în teren din tribună.

Dinamo: 34. Curcă - 25. Scarlatache, 30. Tamaş (18. L. Goian '46), 4. Moţi, 3. Pulhac - 22. Torje (8. Boştină '68), 6. Rus, 29. N'Doye, 20. Adr. Cristea - 17. A. Cristea, 10. Alexe (99. Niculescu '11). Antrenor: Cornel Ţălnar.

Rapid: 33. Bornescu - 2. Helder, 32. Iencsi, 23. M. Constantin, 19. Bozovici (5. Mardare '77) - 6. Matici, 15. Lazăr - 20. Grigorie, 30. Spadacio, 10. Herea (29. Buga '34) - 11. Ioniţă (9. Răduţă '69). Antrenor: Nicolae Manea.

Cartonaşe galbene: Rus '65 / Răduţă '79, Mardare '82, Grigorie '90

Arbitri: Ovidiu Haţegan (central) - Adrian Vidan, Ghinguleac Radu (asistenţi) - Mugurel Vădan.

Observatori: Ion Turculeanu, Dan Dragoş Crăciun.

La partidă au asistat aproximativ 8000 de spectatori, printre care şi un grup de aproximativ 500 de fani ai echipei Rapid.

Preşedintele executiv al FC Dinamo Cristian Borcea nu a fost prezent la partidă.

Înaintea partidei, fostul jucător al echipei Dinamo, Giani Kiriţă, însoţit de cei doi copii ai săi, a mers în faţa suporterilor de la Peluza Cătălin Hâldan şi a scandat împotriva Stelei.

Galeria echipei Dinamo a scandat, de mai multe ori, pe parcursul partidei: "Mori ţigane".

Fanii dinamovişti au realizat şi un moment coregrafic: aceştia au afişat un mesaj cu textul "Membrii PCH şi-au luat un nou aparat, staţi drepţi, zâmbiţi să iasă totul minunat", însoţit de un banner care prezenta un aparat de fotografiat, urmat de un alt banner iar la blitz a fost aprinsă o torţă, iar apoi au afişat un alt banner în care apăreau persoane de culoare.

Susţinătorii grupării din "Şoseaua Ştefan cel Mare" au mai afişat un mesaj: "Demonstraţi-vă utilitatea de cioară şi poate mesajele rasiste o să dispară"

De parte cealaltă, suporterii echipei Rapid, au rãspuns fanilor dinamovişti printr-un banner cu mesajul: "Frustrarea de azi e într-un aparat, din păcate filmul vostru e voalat".

Pe parcurul meciului, fanii giuleşteni au aprins mai multe fumigene, în timp ce suporterii echipei Dinamo au aprins torţe de culoare roşie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici