DINAMO-STEAUA - Stoican: Dacă Steaua nu obţine un rezultat favorabil va pierde campionatul

Antrenorul formaţiei Dinamo, Flavius Stoican, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că în cazul în care Steaua nu va obţine un rezultat favorabil în derbiul de duminică, echipa antrenată de Constantin Gâlcă e posibil să piardă lupta la titlu.

327 afișări
Imaginea articolului DINAMO-STEAUA - Stoican: Dacă Steaua nu obţine un rezultat favorabil va pierde campionatul

DINAMO-STEAUA - Stoican: Dacă Steaua nu obţine un rezultat favorabil va pierde campionatul (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"E un meci important pe care îl aşteptăm de când a început acest retur. E cel mai important meci, în care vom vedea două echipe cu determinare. Steaua dacă nu reuşeşte un rezultat favorabil, în proporţie foarte mare va pierde campionatul. La fel de adevărat este că şi pentru noi e un meci care contează mai mult decât un campionat. Mesajul meu pentru jucători este că trebuie să batem Steaua, pentru suporterii din toată ţară. Avem toate şansele, pentru că îi văd foarte motivaţi la antrenamente. Eu trebuie doar să-i aşez pe teren. Dacă jucătorii se uită acum în ochii mei nu cred că au ce să-mi reproşeze. Asta vreau şi eu, după meci, să nu am ce să le reproşez", a declarat Stoican.

Tehnicianul dinamovist speră ca jucătorii să-i mulţumească pe fanii din tribune: "Suntem datori şi cred că odată cu acest meci vom echilibra balanţa în ceea ce înseamnă echipa de fotbal şi suporterii din tribună. Consider că Steaua, dacă nu va reuşi să câştige, în proporţie foarte mare va pierde campionatul. Presiunea este pe ei, pentru că au foarte mult de pierdut, dar şi noi suntem al dracu de montaţi. Ne dorim foarte mult să echilibrăm acea balanţă. Din punctul meu de vedere va fi un meci încrâncenat, după cum îi văd pe băieţi la antrenamente. Trebuie să-i ţin motivaţi, să dăm drumul
la câini".

Stoican are încredere în atacanţii săi că vor reuşi să marcheze în derbi. "Din punct de vedere tactic vom fi atenţi la fiecare duel în parte, să nu ne surprindă, pentru că există jucători care au calitate la Steaua. Ca şi grup formează o echipa puternică. Îl cunosc bine pe Ţucudean, ce caracter are, pentru el toate meciurile sunt la fel, nu cred că va fi super-motivat pentru un meci cu Dinamo. El vrea să marcheze, dar îi va fi greu. Eu am încredere în jucătorii din atac că vor marca. Am încredere în toată echipa", a mai spus Stoican.

Referitor la recompensele jucătorilor, Stoican a afirmat că în astfel de meciuri, banii nu contează: "Conducerea va fi alături de jucători pentru o discuţie. În ceea ce priveşte partea financiară nu mai contează. Banii nu mai contează la un astfel de meci".

Pentru partida cu Steaua, Stoican nu îi va putea folosi pe Machado şi Boubacar, accidentaţi, şi pe Grigore, suspendat.

Partida Dinamo - Steaua, din cadrul etapei a XXX-a a Ligii I, se va disputa duminică, de la ora 21.00, pe Arena Naţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici