Dinu Gheorghe: Aveam nevoie de banii din drepturile de televizare ca de aer

Preşedintele FC Rapid, Dinu Gheorghe, a declarat, luni, că grupările din prima ligă aveau nevoie de banii din drepturile TV ca de aer, oficialul clubului giuleştean manifestându-şi speranţa că sumele cu care s-au adjudecat meciurile vor fi achitate de către posturile de televiziune.

70 afișări
Imaginea articolului Dinu Gheorghe: Aveam nevoie de banii din drepturile de televizare ca de aer

Dinu Gheorghe: Aveam nevoie de banii din drepturile de televizare ca de aer (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Sper să fie bine şi să şi încasăm banii. Avem nevoie de banii ăştia ca de aer. E un succes al celor care au reuşit să aducă aceşti bani", a spus Dinu Gheorghe.

LPF a finalizat, luni, vânzarea drepturilor TV ale meciurilor din Liga I pentru următoarele trei sezoane, în schimbul sumei totale de 81,6 milioane fără TVA, o valoare mai mică decât contractul anterior, încheiat în 2008 cu RCS&RDS şi Antena1, care s-a ridicat la 85 de milioane de euro plus TVA pentru o perioadă similară.

RCS&RDS va transmite şapte meciuri pe etapă din Liga I, timp de trei ani, pentru suma totală de 58,2 de milioane de euro fără TVA (72,168 milioane de euro cu TVA), celelalte două partide urmând a fi difuzate de Dolce Sport şi Antena 1.

RCS&RDS va avea pachetele 1, 3, 4, 5, 6, 7 şi 9.

Un meci pe etapă - pachetul numărul 2 - va fi transmis de postul Dolce Sport, care va plăti ligii în total 12,9 milioane de euro plus TVA (aproape 16 milioane de euro cu TVA).

Tot un meci pe etapă - pachetul numărul 8 - va fi transmis de postul Antena 1, pentru 10,5 milioane de euro plus TVA (circa 13 milioane de euro cu TVA).

La licitaţia din 4 aprilie, la care au participat societăţile SC Antena TV Group SA, SC RCS&RDS SA şi SC Romtelecom SA, numai trei pachete au fost adjudecate dintre cele nouă. Pentru celelalte şase pachete rămase, LPF a efectuat un concurs de oferte cu suma minimă de 45 de milioane de euro plus TVA. RCS&RDS a fost singurul ofertant, adjudecându-şi, luni, meciurile cu plafonul minim solicitat de ligă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici