Dinu Gheorghe: Sunt şanse mici să obţinem derogare de la UEFA pentru cupele euroepene în 2016/2017

Directorul general al FC Dinamo, Dinu Gheorghe, a declarat, într-un interviu pentru revista clubului, editată cu ocazia partidei cu Astra Giurgiu, că sunt şanse mici ca UEFA să acorde o derogare pentru ca echipa pregătită de Mircea Rednic să evolueze în sezonul 2016/2017 al cupelor europene.

103 afișări
Imaginea articolului Dinu Gheorghe: Sunt şanse mici să obţinem derogare de la UEFA pentru cupele euroepene în 2016/2017

Dinu Gheorghe: Sunt şanse mici să obţinem derogare de la UEFA pentru cupele euroepene în 2016/2017 (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Din păcate, sunt şanse destul de mici să obţinem o derogare de la UEFA ca să putem juca din 2016 în cupele europene, dacă ne vom clasa în următoarea ediţie de campionat pe un loc care să ne permită asta. Deocamdată trebuie să luăm lucrurile aşa cum sunt. Poate va fi ceva frustrare în rândul suporterilor, dar, în acelaşi timp, trebuie să înţeleagă şi să aibă încredere, pentru că Dinamo devine pe zi ce trece un club sănătos din punct de vedere financiar şi nu numai", a declarat Dinu Gheorghe în interviul publicat pe site-ul oficial al clubului.

Oficialul dinamovist speră ca societatea care administrează clubul să iasă din insolvenţă la termenul din 24 iunie. "Este un moment dificil, dar sper că la următorul termen vom ieşi din insolvenţă. Dinamo şi-a îndeplinit toate condiţiile conform planului de reorganizare, au rămas doar nişte chichiţe de procedură. Este normal ca ANAF să le folosească până la ultima cale de atac, dar, repet, din punct de vedere al respectării planului de reorganizare, nu este nicio problemă", a mai afirmat Dinu Gheorghe.

Tribunalul Bucureşti a amânat, miercuri, pentru 24 de iunie, decizia privind ieşirea din insolvenţă a societăţii care administrează FC Dinamo, astfel că echipa bucureşteană nu va avea dreptul să evolueze în cadrul cupelor europene, în sezonul 2016/2017.

Decizia instanţei a survenit în urma contestaţiei formulate de ANAF la tabelul de creanţe în cadrul procedurii de reorganizare, care se află pe rol la Curtea de Apel.

Conform regulamentului UEFA, pentru a fi eligibilă pentru participarea în ediţia 2016/2017 a cupelor europene, o echipă trebuie să iasă din starea de insolvenţă până la 31 mai 2015, însă tribunalul a stabilit un nou termen în proces la 24 iunie.

SC Dinamo 1948 SA, societatea care administrează clubul din Liga I, a solicitat la 25 martie închiderea procedurii de insolvenţă şi reinserţia în circuitul economic. Cererea sa a fost respinsă, la 1 aprilie, ca neîntemeiată de Tribunalul Bucureşti. La termenul din 29 aprilie, instanţa a acordat o nouă amânare pentru 27 mai.

Clubul condus de Ionuţ Negoiţă a acoperit în totalitate datoriile istorice la începutul lunii martie, cu două luni mai devreme decât prevedea planul de reorganizare aprobat de către instanţă, pentru a putea participa în sezonul 2016-2017 în cupele europene. În acest sens, la termenul din 25 martie, SC FC Dinamo 1948 SA a solicitat închiderea procedurii de insolvenţă şi reinserţia societăţii în circuitul economic, însă ANAF a contestat planul de reorganizare.

Conform acestui plan, SC Dinamo 1948 SA a avut de achitat 3.486.133 de lei, adică 4,48 la sută din suma aferentă masei credale, care se ridica la momentul intrării în insolvenţă la 77.826.649 de lei, aproximativ 17,5 milioane de euro.

Categoriile cele mai dezavantajate prin prisma recuperării creanţelor au fost cele bugetare şi chirografare. Categoria creditorilor cu creanţe bugetare (în valoare de 24.442.264 de lei, conform tabelului defintiv de crenţe) au beneficiat, conform planului de distribuiri, de sume în proporţie de 5,93 la sută din totalul grupei, adică 1,45 milioane de lei. Pentru categoriile creanţelor chirografare şi creanţelor subordonate, de aproximativ 11,5 milioane de euro, nu a fost achitată de către SC Dinamo 1948 SA nicio sumă prin planul de reorganizare.

Dosarul prin care clubul Dinamo 1948 SA solicita deschiderea procedurii de insolvenţă a fost înregistrat în 13 mai 2014, la Tribunalul Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici