Dispută Steaua vs. FRF. Şumudică: Sunt mândru când am jucători convocaţi la naţională / Rednic: Fraierii vin acum la naţională, şmecherii merg direct la Euro

Marius Şumudică, antrenorul liderului din Liga 1, Astra Giurgiu, a declarat, luni, pentru Mediafax, că se simte mândru ca antrenor atunci când are mulţi jucători convocaţi.

543 afișări
Imaginea articolului Dispută Steaua vs. FRF. Şumudică: Sunt mândru când am jucători convocaţi la naţională / Rednic: Fraierii vin acum la naţională, şmecherii merg direct la Euro

Dispută Steaua vs. FRF. Şumudică: Sunt mândru când am jucători convocaţi la naţională (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"Pentru mine, ca antrenor, este o mândrie să am cât mai mulţi jucători la naţională. Poate fi deranjant să-ţi plece mulţi jucători la lot în acelaşi timp, dar noi suntem de mult timp împreună şi avem relaţiile de joc închegate. Convocarea la naţională ar trebui să fie o mândrie şi pentru jucători", a declarat, luni, Şumudică pentru Mediafax.

Anghel Iordănescu a convocat patru jucători de la Astra pentru turneul de pregătire din Antalya: Silviu Lung, Valerică Găman, Gabriel Enache, Denis Alibec.

Constantin Budescu a fost convocat iniţial, dar nu va participa la cantonamentul naţionalei, deoarece urmează să se transfere în China, potrivit informaţiilor publicate de ProSport.

Naţionala României va juca trei meciuri, cu adversari neconfirmaţi deocamdată oficial, în stagiul de pregătire din Antalya. Cantonamentul a început astăzi şi se va termina pe 6 februarie.

Steaua a avut, iniţial, şase jucători convocaţi de Iordănescu pentru acţiunea din Turcia.Ulterior, conducerea clubului s-a înţeles cu FRF ca doar patru dintre ei să vină la lot, dar şi această variantă a picat. Steaua a propus o soluţie de compromis: trei jucători să vină la naţională în prima săptămână şi alţi trei, în a doua săptămână. Până la urmă, clubul Steaua n-a mai trimis niciun jucător.

Rednic: Fraierii vin acum la naţională, şmecherii merg direct la Euro

 Disputa dintre Steaua şi Federaţia Română de Fotbal pe tema jucătorilor convocaţi pentru turneul de pregătire din Turcia naşte reacţii printre rivalele Stelei în lupta pentru titlu.

Aflat în Cipru, în cantonament, Mircea Rednic spune că atitudinea oficialilor campioanei din sezonul trecut reprezintă "o lipsă de respect". "Noi respectăm echipa naţională şi ne-am conformat solicitărilor primite. Fotbaliştii noştri sunt în drum spre Antalya. Nu mi se pare normal, însă, ca alţi antrenori să refuze să lase jucătorii la naţională. Mi se pare o lipsă de respect faţă de mine, ca antrenor, şi faţă de jucători. E o lipsă de respect şi faţă de echipa naţională", a declarat, luni la prânz, antrenorul lui Dinamo pentru Mediafax.

Rednic spune că Dinamo va monitoriza atent situaţia în următoarele 24 de ore: "Dacă jucătorii Stelei nu vor veni, ne vom gândi şi noi serios la o soluţie. Cred, totuşi, că ei vor veni până la urmă. Dacă nu, ar fi un moment delicat. Eu am discutat cu Anghel Iordănescu şi l-am rugat să-mi lase jucătorii la amicalul de marţi (n.red. - contra lui Aris Limassol), dar el m-a refuzat. Mi-a zis că o să sară Steaua, să protesteze. Era vorba de o singură zi. Nu mai înţeleg nimic. Noi am fost refuzaţi, iar alţii pot să nu trimită? Nu e normal. Fraierii vin la acţiunile echipei naţionale, iar şmecherii merg direct la Euro".

Din lotul lui Dinamo, Steliano Filip, Ionuţ Nedelcearu şi Dorin Rotariu sunt convocaţi pentru acţiunea echipei naţionale, între 25 ianuarie şi 6 februarie, în Antalya

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici