Djokovic, campion la Roma. Sportivul sârb l-a învins în două seturi pe grecul Tsitsipas

Stefanos Tsitsipas nu a mai experimentat niciodată un set pierdut la zero pe zgură, fiind în premieră pus în situaţia de a nu face nici un game în set, duminică, în faţa lui Novak Djokovic, care şi-a valorificat statutul de favorit şi l-a învins pe grec cu 6-0 7-6(5), în finala de la Roma.

265 afișări
Imaginea articolului Djokovic, campion la Roma. Sportivul sârb l-a învins în două seturi pe grecul Tsitsipas

Djokovic, campion la Roma. Sportivul sârb l-a învins în două seturi pe grecul Tsitsipas

Novak Djokovic a plecat din postura de mare favorit în acest meci, însă era greu de anticipat că va începe un un 6-0 atât de categoric, în primul set. Tsitsipas a ales să servească şi s-a dovedit a fi o decizie greşită. Un început lent şi agitat, câteva greşeli neforţate şi Djokovic a făcut break-ul devreme, la zero, în primul game şi nu s-a mai oprit până la 6-0, în condiţiile în care grecul a reuşit să câştige doar 10 puncte, din cele 37 jucate în set.

Tsitsipas şi-a recăpătat calitatea la serviciu în setul al doilea şi i-a dat bătăi de cap lui Djokovic. Sârbul a avut şi el o scădere în joc, iar Tsitsipas a reuşit să îşi procure un avantaj de 4-1. A avut chiar şi o minge de break pentru a face 5-1, dar Djokovic a salvat-o şi asta l-a readus în joc.

Tsitsipas a avut un avantaj de 5-2, dar Djokovic a reuşit să revină şi să facă 5-5, ca mai apoi cei doi să ajungă la tiebreak.

Djokovic a jucat în tiebreak în special pe reverul lui Tsitsipas şi strategia a funcţionat. Grecul nu a rezistat, iar serviciul său nu l-a salvat atât pe cât era nevoie.

În cele din urmă, Djokovic s-a impus cu 7-5 în tiebreak, adjudecându-şi titlul la Roma şi extinzându-şi astfel recordul de turnee masters câştigate la 38.

Sârbul a devenit al cincilea jucător din era Open care a obţinut 1.000 de victorii, după ce l-a învins pe Casper Ruud, în semifinale, iar în faţa lui Tsitsipas a reuşit să câştige primul său titlu al sezonului după o oră şi 37 de minute, devenind cel mai în vârstă campion de la Roma, la 34 de ani, 11 luni şi 23 de zile.

Principalul favorit, care va petrece începând de luni a 370-a săptămână pe locul 1 în clasamentul ATP, un record, l-a învins pe Tsitsipas în doi ani consecutivi la Roma, după ce l-a depăşit pe al patrulea favorit în sferturile de finală, în 2021.

Sârbul nu a cedat niciun set în drumul spre finală, obţinând victorii în faţa lui Aslan Karatsev, Stan Wawrinka, Felix Auger-Aliassime şi Casper Ruud.

Odată cu victoria sa, sârbul şi-a îmbunătăţit recordul împotriva adversarilor din Top 10 la 232-106. Niciun jucător nu are mai multe victorii în Top 10 decât Djokovic, de la începutul clasamentului ATP, în 1973.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici