Djokovic, Medvedev sau Zverev, cine va fi liderul mondial în tenis după Roland Garros 2022

Situaţia actuală a clasamentului mondial ATP poate face ca în funcţie de rezultatele de la Roland Garros, Medvedev (2 ATP) sau Zverev (3 ATP) să preia şefia de la liderul Novak Djokovic. Site-ul oficial atptour.com face o analiză a situaţiilor posibile după cele două săptămâni pe zgura pariziană.

995 afișări
Imaginea articolului Djokovic, Medvedev sau Zverev, cine va fi liderul mondial în tenis după Roland Garros 2022

Sursa Foto - Hepta

Djokovic îşi are soarta în propriile mâini în lupta pentru locul 1. Dacă sârbul va câştiga titlul, va rămâne pe primul loc pentru a 373-a săptămână, pe 6 iunie. În cazul în care Djokovic nu ajunge în semifinale, atât Medvedev, cât şi Zverev au ocazia de a trece pe locul 1 mondial.

Cu toate acestea, la o săptămână după încheierea Roland Garros, situaţia s-ar putea schimba dramatic. Pentru că anul trecut turneul s-a jucat cu o săptămână mai târziu decât în mod normal, trio-ul îşi va contabiliza în continuare punctele de la Roland Garros 2021 pentru săptămâna din 6 iunie.

Dar pe 13 iunie, Djokovic va pierde punctele de campion de la Roland Garros 2021 (2.000), deschizând oportunitatea pentru ca Medvedev sau Zverev să îl înlocuiască în fruntea clasamentului ATP. Dacă Djokovic nu va câştiga Roland Garros în acest an, va pierde oricum primul loc în acea zi.

Dacă Medvedev ajunge în finala Roland Garros, va reveni pe locul 1 mondial pe 13 iunie, chiar dacă Djokovic ridică trofeul. Dacă Zverev va câştiga turneul, iar Medvedev nu va ajunge în finală, germanul va deveni al 28-lea număr 1 mondial.

Dacă Medvedev ajunge în semifinale la Paris şi obţine mai mult de 15 puncte la turneul ATP 250 din săptămâna 6 iunie de la 's-Hertogenbosch, acest lucru îl va împiedica pe Zverev să ajungă numărul 1 mondial pe 13 iunie, chiar dacă va triumfa la Roland Garros.

Singurul lucru care ar putea afecta potenţial aceste scenarii este dacă Djokovic sau Zverev acceptă un wild card la un ATP 250 în săptămâna 6 iunie, când Medvedev este deja programat să concureze.

În timp ce accentul va fi pus pe bătălia pentru locul 1 mondial, lumea tenisului continuă să acorde atenţie ascensiunii lui Carlos Alcaraz, în vârstă de 19 ani, care intră la Roland Garros pe locul 6, cel mai bun din carieră.

În cazul în care va câştiga primul său titlu de Grand Slam, spaniolul ar putea urca pe locul 4 pe 6 iunie şi pe locul 3 o săptămână mai târziu, pe 13 iunie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici