Djokovic, primit ca un rege la Belgrad. Sârbul speră să joace anul viitor la Australian Open

Novak Djokovic a declarat luni la televiziunea sârbă de stat RTS că speră să i se permită să joace la Australian Open anul viitor, deşi a fost dat afară din ţară din cauza statutului său de nevaccinat, în luna ianuarie. El a fost întâmpinat luni la Belgrad de mii de fani, cu focuri de artificii.

353 afișări
Imaginea articolului Djokovic, primit ca un rege la Belgrad. Sârbul speră să joace anul viitor la Australian Open

Djokovic, primit ca un rege la Belgrad. Sârbul speră să joace anul viitor la Australian Open

Djokovic a câştigat titlurile de la Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon în 2021, dar nu a putut să-şi apere titlul de la Melbourne Park din cauza refuzului său de a fi vaccinat împotriva COVID-19.

El a pierdut titlul de la Roland Garros după ce a fost eliminat în sferturile de finală în faţa viitorului campion Rafael Nadal în acest an, dar şi-a păstrat duminică titlul de la Wimbledon.

Campion de 21 de ori la turnee majore, sârbul nu poate intra în prezent în SUA fără a fi vaccinat împotriva COVID, în timp ce expulzarea sa din Australia a fost însoţită de o interdicţie de reintrare de trei ani.

„Aşa cum stau lucrurile acum, nu pot călători în Australia şi în Statele Unite, dar sper să primesc veşti pozitive", a declarat Djokovic pentru RTS după ce a fost întâmpinat de mii de fani în faţa Primăriei din Belgrad.

„Cred că lucrurile se vor schimba pentru Australian Open. Pentru US Open nu mai este mult timp, dar speranţa moare ultima. Mi-ar plăcea să joc la US Open şi la Australian Open, dar chiar dacă nu o voi face nu este sfârşitul lumii".

Săptămâna trecută, Australia a eliminat o regulă care îi obliga pe călătorii internaţionali să îşi declare statutul de vaccinare COVID.

Premierul australian Scott Morrison a declarat, atunci când Djokovic a fost îndepărtat din Australia în ianuarie, că interdicţia de reintrare ar putea fi anulată „în circumstanţele potrivite".

Luni, la Belgrad, mii de oameni l-au întâmpinat, au fluturat steaguri sârbeşti şi au strigat "Nole! Nole!" - porecla lui Djokovic.

Autorităţile au organizat focuri de artificii şi un concert. Djokovic s-a adresat fanilor de la balconul primăriei şi a aruncat în mulţime 20 de mingi de tenis semnate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici