Djokovic rescrie cartea recordurilor din tenis. Sârbul l-a depăşit pe Federer

Novak Djokovic a rescris din nou cărţile de recorduri, depăşind-ul pe Roger Federer ca jucătorul cu cel mai bun procentaj de victorii în tie-break-uri.

2068 afișări
Imaginea articolului Djokovic rescrie cartea recordurilor din tenis. Sârbul l-a depăşit pe Federer

Sursa foto: Hepta

Novak Djokovic a declarat cu mai mult timp în urmă că ştie că poate câştiga un tiebreak împotriva oricui, fapt pe care l-a dovedit de-a lungul carierei sale. El a jucat cinci tiebreak-uri la Roland Garros 2023, câştigându-le pe toate, fapt care i-a permis să rescrie cărţile de istorie.

Recordul pe care Djokovic l-a doborât este cel al lui Roger Federer, deoarece maestrul elveţian avea cel mai bun procentaj de victorii când vine vorba de tiebreak-uri. Federer a câştigat 65,4 % din tiebreak-urile pe care le-a jucat (466-247). Djokovic avea 65,1 % înainte de Roland Garros, dar după ce a câştigat cele 5, procentajul său a crescut la 65,7 %, ceea ce reprezintă un nou record.

Recordul său general actual în tie-break-uri este de 306-162 şi ar putea chiar să îl îmbunătăţească la acest eveniment. Cu siguranţă îl va îmbunătăţi pe parcursul acestui an, mai ales că se apropie sezonul de iarbă şi apoi turneele pe hard şi indoor din a doua jumătate a anului.

În cazul în care îl va învingepe Alcaraz în semifinală, Djokovic va disputa finala şi probabil va fi favorit fie împotriva lui Alexander Zverev, fie împotriva lui Casper Ruud. Un triumf i-ar oferi al 23-lea trofeu de Grand Slam, cel mai impozantă performanţă din istoria tenisului masculin. De asemenea, el ar recâştiga locul întâi în circuitul ATP.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici