Doi arbitri de tenis au fost suspendaţi pe viaţă pentru implicare în mafia pariurilor

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a dictat joi sancţiuni drastice pentru oficialii care ar trebui să vegheze la respectarea regulilor în sportul alb. Doi arbitri din Uzbekistan, Şerzod Hasanov şi Arkhip Molotyagin, au fost suspendaţi pe viaţă după ce au comis infracţiuni legate de pariuri.

2348 afișări
Imaginea articolului Doi arbitri de tenis au fost suspendaţi pe viaţă pentru implicare în mafia pariurilor

Doi arbitri de tenis au fost suspendaţi pe viaţă pentru implicare în mafia pariurilor (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

ITF a oferit publicităţii un comunicat în care se arată că Şerzod Hasanov şi Arkhip Molotyagin transmiteau către un parior scorurile meciurilor pe care le conduceau, prin intermediul unui telefon mobil. Cei doi au încălcat regulamentul în anul 2015, la turnee din categoria Futures, cea mai slabă din tenisul profesionist.

Unitatea care se ocupă cu depistarea blaturilor în tenis (TIU) a stabilit că oficialii din Uzbekistan întârziau trecerea scorurilor pe tabelă în mod deliberat, pentru ca persoana cu care erau în legătură să poată plasa pariurile. Acest lucru era posibil ţinând cont că sistemul de live score al caselor de pariuri este conectat la tabletele arbitrilor de tenis. Hasanov şi Molotyagin aveau o altă metodă "ingenioasă": ei afişau rezultate de egalitate imaginare, pentru ca omul de legătură să obţină profit din plasarea sumelor pe selecţia "egalitate în game-ul următor".

Circuitul Futures este cel mai scăzut ca valoarea din tenis, dar şi cel mai afectat de cazurile de corupţie. Tot mai mulţi arbitri şi jucători cad în plasa mafiei pariurilor, având în vedere că premiile cu care sunt recompensaţi în respectivele turnee sunt infime, iar securitatea asigurată de organizatori lasă de dorit.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici