Doliu în lumea sportului alb. Fostul tenismen Peter McNamara a decedat la vârsta de 64 de ani/ Darren Cahill: A îmbunătăţit fiecare jucător cu care a lucrat

Fostul tenismen Peter McNamara a decedat, sâmbătă, la vârsta de 64 de ani. Australianul suferea de cancer şi s-a stins din viaţă în locuinţa sa din Germania, informează presa internaţională.

1128 afișări
Imaginea articolului Doliu în lumea sportului alb. Fostul tenismen Peter McNamara a decedat la vârsta de 64 de ani/ Darren Cahill: A îmbunătăţit fiecare jucător cu care a lucrat

Fostul tenismen Peter McNamara a decedat la vârsta de 64 d ani

Cea mai înaltă clasare atinsă de McNamara a fostul locul 7 ATP, în 1983. Australianul a cucerit cinci titluri ATP, iar printre cele mai importante victorii ale carierei se numără cele împotriva lui Jimmy Connors şi Ivan Lendl.

Cel mai bun rezultat înregistrat de McNamara la un turneu de Mare Şlem a fost accederea în semifinalele de la Australian Open, în 1980.

Peter McNamara a înregistrat performanţe remarcabile şi în proba de dubu, unde a făcut o pereche de succes cu Paul McNamee. Cei doi au câştigat de două ori la Wimbledon, în 1980 şi 1982, şi o dată la Australian Open, în 1979.

După retragerea din tenis, în 1987, McNamara şi-a început cariera de atrenor. Australianul a pregătit jucători precum Mark Philippoussis sau Grigor Dimitrov, iar cel mai recent a lucrat alături de Matt Ebden şi Wang Qiang. McNamara a pregătit-o ultima oară pe chinezoaica Wang, până în februarie, pe care a ajutat-o să urce în top 20 WTA.

"Mi-e foarte greu să cred că s-au dus 50 de ani de prietenie. Ai trăit viaţa din plin, prietene", a scris Paul McNamee, pe Twitter.

De asemenea, şi Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, a transmis un mesaj după decesul conaţionalului său: "Un tenismen şi un antrenor excelent, care a îmbunătăţit fiecare jucător alături de care a lucrat".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici