Două jucătoare de tenis din România, în sferturile de finală ale turneului de la Linz

Avem două reprezentante în sferturile de finală ale turneului WTA de la Linz (Austria), după ce Sorana Cîrstea (37 WTA) a învins-o joi seară pe Natalia Vikhlyanţeva (Rusia, 69 WTA), scor 7-6(14), 6-4, obţinând a 400-a victorie a carierei.

1268 afișări
Imaginea articolului Două jucătoare de tenis din România, în sferturile de finală ale turneului de la Linz

Două jucătoare de tenis din România, în sferturile de finală ale turneului de la Linz

Cealaltă jucătoare din România, calificată în sferturi încă de miercuri, este Mihaela Buzărnescu (105 WTA).

Cîrstea (27 de ani) a făcut un meci atipic în optimile de finală ale turneului de la Linz, dotat cu premii în valoare de 250.000 de euro! Deşi s-a impus în minimum de seturi, Sorana a avut nevoie de două ore şi 12 minute pentru a-şi adjudeca victoria. Asta pentru că partida cu tânăra rusoaică Vikhlyanţeva (20 de ani) a fost una disputată, în care game-urile lungi au făcut deliciul spectatorilor.

"Sori" a câştigat un prim act teribil, de o oră şi 20 de minute, în care a salvat nu mai puţin de cinci mingi de set! Românca a rezistat eroic deşi rusoaica a condus în tie-break cu 4-6, 5-6, 7-8, 9-10 şi 13-14, apoi a fost mai lucidă şi a convertit punctul decisiv la 15-14, după ce ratase la rându-i cinci mingi de set. În manşa secundă, Cîrstea a reuşit break-ul repede şi nu a mai lăsat loc de dramatism, trecând de Vikhlyanţeva cu 7-6(14), 6-4.

Sorana a atins o bornă impresionantă, obţinând victoria cu numărul 400 în circuitul WTA. După meci, sportiva din Târgovişte a comentat desfăşurarea scorului din setul inaugural: "Cu siguranţă că a fost cel mai lung tie-break din viaţa mea! La un moment dat nici nu mai ştiam cât e scorul. A fost o luptă strânsă, sunt bucuroasă pentru calificare".

Sorana Cîrstea ar putea ajunge în a doua ei semifinală din 2017, dar pentru asta trebuie să o elimine pe Magdalena Rybarikova (Slovacia, 28 WTA), într-un meci programat vineri, în jurul orei 21:00. Partida va fi transmisă de Eurosport, la fel ca şi sfertul de finală dintre Mihaela Buzărnescu şi elveţianca Belinda Bencic (ora 15:00).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici