Două medalii de aur şi şase de argint pentru canotorii români la Campionatul European

  • Canotorii români se întorc de la Campionatele Europene de Canotaj de la Varese cu două medalii de aur, şase de argint.
  • În finale competiţiei România s-a calificat cu 9 bărci, 6 din acestea urcând pe podiumul de premiere.
502 afișări
Imaginea articolului Două medalii de aur şi şase de argint pentru canotorii români la Campionatul European

Medalii pentru canotatorii şi canotatoarele din România FOTO Viorica Susanu/Facebook

Prima medalie a zilei pentru tricolori a fost obţinută de Gianina Beleagă, care a obţinut argintul la simplu, categoria uşoară. Ea a trecut linia de sosire cu timpul de 7:45.80, fiind depăşită de Alena Furman, din Belarus.

A doua medalie de argint pentru România a fost câştigată de echipajul de dublu rame, alcătuit din Iuliana Buhuş şi Adriana Ailincăi. Ele a ajuns după echipajul Marii Britanii, cu timpul de 7:03.02.

În finala similară, la masculin dublu rame, echipajul României, alcătuit din Ciprian Tudosă şi Marius Cozmiuc a trecut a patra de linia de sosire cu toate că era cotată cu a şasea şansă.

Prima medalie de aur a fost câştigată la dublu vâsle feminin, de Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar. Acestea au depăşit confortabil cu distanţă de mai mult de o barcă, echipajele Lituaniei şi Marii Britanii, cu timpul de 6:49.84.

Ne-am dorit mult acest rezultat, pentru care ne-am antrenat din greu. Am stat patru luni în Italia, departe de familiile noastre, pentru a ne pregăti. Acesta este doar un test, înainte de participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo” a declarat Simona Radiş, pentru worldrowing.com.

La dublu vâsle feminin, categorie uşoară, Elena Mihai şi Ionela Cozmiuc au obţinut locul 4, podiumul fiind ocupat de Ţările de Jos, Irlanda şi Marea Britanie.

A urmat o nouă medalie de argint, de data aceasta câştigată la masculin, patru rame de Cosmin Pascari, Ştefan Berariu, Mugurel Semciuc şi Mihăiţă Ţigănescu, care au trecut linia de sosire cu timpul de 5:58.34, fiind depăşiţi de echipajul Marii Britanii cu aproape o lungime de barcă.

Aceasta a fost cea mai competitivă cursă de la Campionatul European. A fost o cursă foarte strânsă. Pentru noi această medalie este un cadou”, a declarat la finalul cursei Cosmin Paşcari.

În cursa de patru rame, feminin, Elena Logofătu, Nicoleta Paşcanu, Roxana Paraşcanu şi Mădălina Hegheş, au ocupat locul 4.

A doua medalie de aur a fost obţinută de echipajul 8+1, alcătuit din Daniela Druncea, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrânceanu, Maria Tivodariu, Georgiana Dedu, Iuliana Bejenariu şi Maria Rusu), cu timpul de 6:06.67.

A fost o competiţie foarte puternică, dar ne-am antrenat intens în cantonamentul din Italia şi am reuşit să obţinem acest rezultat deosebit”, a spus după cursă Maria Magdalena Rusu.

Ultima medalie de la europene a fost obţinută în ultima cursă a zilei, echipajul masculin de 8+1, aclcătuit din Adrian Munteanu, Ciprian Huc, Florin Arteni-Fîntînariu, Constantin Adam, Dragoş Aiacoboae, Sergiu Bejan, Constantin Radu, Florin lehaci, Alexandru Chioseaua, obţinând medaliile de argint.

„Este cea ma importantă cursă a noastră, deoarece am reuşit să întrecem Germania şi nu am fost departe de Marea Britanie. Acest rezultat ne dă mari speranţe pentru regata de la Lucerna, pentru calificările la Olimpiadă. Acum ne întoarcem acasă şi reluăm antrenamentele pentru Lucerna”, a declarat Adrian Munteanu, după câştigarea argintului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici