Dragomir: Steaua nu ar fi trebuit să primească licenţa. Are datorii la stat de 14 milioane de euro

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat joi într-o conferinţă de presă, că FC Steaua nu ar fi trebuit să obţină licenţa pentru Liga I, deoarece are datorii de 14 milioane de euro către bugetul statului, iar societatea pe care funcţionează echipa de fotbal a fost divizată.

308 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Steaua nu ar fi trebuit să primească licenţa. Are datorii la stat de 14 milioane de euro

Dragomir: Steaua nu ar fi trebuit să primească licenţa. Are datorii la stat de 14 milioane de euro (Imagine: Cosmin Motei/Mediafax Foto)

"Sunt nişte declaraţii, nişte prostii ale unui om care nu are nimic cu fotbalul, pentru că la noi nu figurează ca investitor. El este cel care în fruntea acestui club, de când a luat Steaua abuziv, în decursul anilor a pasat datoriile de peste 14 milioane de euro clubului Steaua (n.r. - CSA Steaua). Stau şi mă întreb că aceste datorii sunt către stat şi de ce Steaua a primit licenţa şi celelalte cluburi nu. El are datorii către stat de peste 14 milioane de euro. Îmi explic că a luat licenţa prin şmecherii. Cred că l-a ajutat altcineva, nu de la federaţie, dar nu vreau să comentez astea. Interesaţi-vă cum a divizat societăţile, de ce a trecut datoriile pe societatea veche, de ce i s-au aprobat aceste lucruri. Lui de ce şi altora nu. Jean Pădureanu, pentru o datorie de 76.000 de euro a fost retrogradat", a spus Dragomir.

Dumitru Dragomir a afirmat că nu poate cere ca procesul de licenţiere în cazul clubului Steaua să fie reluat, deoarece nu are acest drept.

"Nu pot să fac o reevaluare a licenţei, pentru că nu pică în seama mea. Cei de la UEFA iau de bun ce le spune Duru. Interesaţi-vă ce datorii noi are către CSA Steaua", a precizat Dragomir.

Preşedintele LPF a menţionat că Gigi Becali riscă să devină persona non-grata în cazul în care va continua seria de jigniri.

"Dacă va continua aşa, e posibil să fie declarat persona non-grata, dar pentru el nu contează asta. Pentru el contează cum este informat Parlamentul European, ce face în ţară, iar acum avem probe indubitabile. Justiţia dacă îşi face datoria, noi nu vom mai ascunde nimic din ceea ce ştim. Unii tăceau din frică, alţii traumatizaţi de frica lui, iar alţii credeau că face bine pentru Steaua. În ultimii cinci ani nu a făcut nimic bun pentru Steaua, dacă făcea ceva bun, în loc să umble cu bani ca să obţină rezultate, îşi făcea echipă", a explicat Dragomir.

Dumitru Dragomir a precizat că jucătorii Stelei sunt neplătiţi de trei luni. Totodată, şeful LPF a sugerat că Becali ar fi încercat să recurgă la acte de corupţie în afaceri.

"Acest om nu are nimic cu legea, cu sportul, cu viaţa. El vrea totul cu o lăcomie extraordinară, să mintă şi să păcălească pe toată lumea. El crede că liga poate să o schimbe ca pe terenuri, că poată să anuleze datorii cum a făcut cu Steaua, cu statul, să umble cu valize cu bani şi să corupă în stânga şi în dreapta. El este în conflict cu toată lumea, nu a plătit datoriile Stelei, datoriile către armată, datoriile către stat. Marele miliardar, milionar, nu a plătit jucătorii de trei luni. Înţeleg că poate a pierdut banii pe la jocuri şi nu mai are. Aşteaptă dosarele de la ANRP (n.r. - Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor), că am informaţii date de cineva de sus cum a încercat să corupă", a subliniat Dragomir.

Întrebat dacă mai are informaţii legate şi de implicarea lui Gigi Becali în vreun situaţie similară cazului Valiza, Dragomir a răspuns: "Mai ştiu ceva şi este implicat încă un salariat al clubului".

Gigi Becali şi preşedintele LPF şi-au declarat război "total" marţi, adresându-şi injurii dure şi ameninţându-se reciproc, după ce oficialul stelist l-a acuzat pe Dumitru Dragomir că i-a înşelat pe patronii de cluburi cu privire la comisionul plătit unei firme pentru intermedierea vânzării drepturilor TV către compania RCS&RDS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici