Dramă în RD Congo: naţionala antrenată de Cuper ratează barajul la Mondiale din pricina unei neatenţii

  • Duminică, RD Congo a învins acasă Benin, scor 2-0, şi a urcat pe primul loc în Grupa J, cu un punct peste adversară.
  • Doar că, în timpul meciului, în loc de 3 schimbări, gazdele au făcut 4, aşa că urmează să fie descalificate.
  • Hector Cuper este antrenorul Valenciei cu care Adrian Ilie a mers până în finala Ligii Campionilor.
963 afișări
Imaginea articolului Dramă în RD Congo: naţionala antrenată de Cuper ratează barajul la Mondiale din pricina unei neatenţii

Hector Cuper

Hector Cuper, 65 de ani, antrenorul argentinian al naţionalei Republicii Democrate Congo, a trăit multe în fotbal, dar niciodată un eveniment precum cel de duminică.

Victoria cu 2-0 împotriva Beninului va fi inutilă pentru antrenorul care a venit cu Inter Milano la Braşov. O greşeală care îl costă locul de play-off pentru Qatar 2022. Singura dată când „leoparzii” au mers la Cupa Mondială s-a întâmplat în 1974, când se numea Zair, pe vremea dictatorului Mobutu Sese Seko.

Congo a terminat cu 11 puncte Grupa J din preliminariile africane, lăsând în urmă Benin (10 puncte), Tanzania (8p) şi Madagascar (4p).

Meciul dintre RDC şi Benin a fost caracterizat de două episoade: un penalty inexistent acordat pentru Congo şi transformat de Dieumerci Mbokani, fostul elev al lui Loţi Boloni la Standard Liege, şi greşeala oficialilor din Congo, care au permis efectuarea a 4 schimbări de jucători.

Regulamentul prevede 3 schimbări, astfel că Benin va câştiga meciul la masa verde (3-0) şi va merge la baraj. Federaţia din Benin a trimis un protest şi aşteaptă decizia FIFA, dar nu sunt multe de spus, regulamentul îfiind clar. Astfel, Congo va fi depunctată şi va pierde prima poziţie.

Cele 10 formaţii care au câştigat grupele vor disputa jocuri de baraj, iar cele 5 câştigătoare vor merge la Cupa Mondială din Qatar 2022. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici