Dreptul de promovare al echipei CSU Craiova va fi stabilit de Comsia de Disciplină

Dreptul de promovare al echipei CS Universitatea Craiova va fi stabilit printr-o decizie a Comisiei de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

450 afișări
Imaginea articolului Dreptul de promovare al echipei CSU Craiova va fi stabilit de Comsia de Disciplină

Dreptul de promovare al echipei CSU Craiova va fi stabilit de Comsia de Disciplină (Imagine: Darius Mitrache / Mediafax Foto)

"Citesc articolul 54, alineatul 3, din Statutul FRF: «Soluţionarea eventualelor litigii precum şi constatarea neîndeplinirii condiţiilor de promovare sunt de competenţa Comisiei de Disciplină a FRF». Prin urmare, dreptul de promovare al CSU Craiova va fi stabilit de Comisia de Disciplină. Aceasta a fost sesizată şi se va pronunţa în această speţă conform statutului şi regulamentelor FRF", a spus Burleanu.

El a afirmat că dreptul de promovare şi afilierea definitivă a grupării CS Universitatea Craiova sunt două lucruri diferite. "Afilierea şi dreptul de promovare sunt două subiecte diferite. Situaţia nu este deloc confuză. Statutul se va afla pe agenda noii Adunări Generale pentru a fi schimbat", a menţionat preşedintele.

Burleanu a adăugat că afilierea definitivă a grupării oltene va fi supusă la vot în următoarea Adunare Generală. "Membrii Comitetului Executiv au ales ca Adunarea Generală, care a votat acordarea unui loc în Liga a II-a oraşului Craiova şi a oferit şi statutul provizoriu de afiliere a CSU Craiova, să fie organismul care se va pronunţa în ceea ce priveşte afilierea definitivă a CSU Craiova. Astfel că în 28 mai, la următoarea şedinţă a Comitetului Executiv, vom fixa şi data Adunării Generale", a precizat Burleanu.

La 5 martie, finanţatorul FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a obţinut în cadrul Adunării Generale a FRF nesupunerea la vot a afilierii clubului CS Universitatea, susţinând că nu există nicio decizie a Comitetului Executiv de afiliere provizorie a acestui club la federaţie.

Afilierea definitivă a CS Universitatea Craiova a fost amânată până când Comisia Juridică a FRF îşi va spune punctul de vedere.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, declara în 9 aprilie, că gruparea CS Universitatea, susţinută de Primăria Craiova, nu are drept de promovare în Liga I, conform unei prevederi din statutul Federaţiei Române de Fotbal.

CS Universitatea Craiova este lider clasamentul play-off-ului Seriei a II-a a ligii secunde.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici