Dumitru Dumitriu va pregăti Steaua Bucureşti până la finalul anului

Antrenorul principal Dumitru Dumitriu va pregăti echipa Steaua Bucureşti până la finalul anului, în urma demisiei directorului sportiv Mirel Rădoi, a anunţat, luni, campioana României pe pagina oficială a clubului.

581 afișări
Imaginea articolului Dumitru Dumitriu va pregăti Steaua Bucureşti până la finalul anului

Dumitru Dumitriu va pregăti Steaua Bucureşti până la finalul anului (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

Dumitriu va fi ajutat de secundul Nicolae Dică, de preparatorul fizic Ciprian Prună şi de antrenorul cu portarii Marius Popa.

Cei patru, care au fost colaboratorii lui Rădoi la Steaua, vor conduce gruparea patronată de Gigi Bacali în ultimele cinci meciuri din acest an.

Mirel Rădoi a demisionat de la conducerea echipei Steaua, el precizând că a luat această decizie cu o zi înaintea meciului cu Astra Giurgiu, pierdut duminică seară, cu scorul de 0-1, la Piteşti, în etapa a XIX-a a Ligii I.

Rădoi, care a condus echipa Steaua de la începutul acestui sezon, a mai vrut să demisioneze în luna august, după înfrângerea suferită, cu scorul de 3-0, în meciul cu Rosenborg, din prima manşă a play-off-ului Ligii Europa, însă a fost convins de patronul Gigi Becali să continue.

Rădoi, 34 de ani, aflat la prima experienţă de antrenor principal după retragerea din activitatea de fotbalist, a figurat în organigrama FC Steaua ca director sportiv, deoarece nu are licenţa pro, necesară pentru a antrena în Liga I. El se găseşte în imposibilitatea de a urma cursurile şcolii de antrenori a FRF din cauza faptului că nu a promovat examenul de bacalaureat.

După ce a fost sancţionat de Comisia de Control, Etică şi Disciplină a UEFA cu interzicerea dreptului de a sta pe banca tehnică a campioanei României la meciurile din cupele europene, deoarece nu deţine licenţă de antrenor, Rădoi a primit interdicţie de a da indicaţii de pe banca de rezerve la meciurile din Liga I, în urma propunerii Comisiei Tehnice a FRF, aprobată de Comitetul Executiv al federaţiei.

El a început cursurile şcolii de antrenori din Republica Moldova, deoarece pentru înscrierea la această instituţie nu este necesar examenul de bacalaureat.

Cu Rădoi pe bancă, Steaua a fost eliminată în turul al treilea al Ligii Campionilor şi în play-off-ul Ligii Europa, iar în campionat ocupă locul 4, cu 30 de puncte (opt victorii, şase egaluri şi cinci înfrângeri), la zece puncte de liderul clasamentului, Astra Giurgiu, după 19 etape. Steaua este calificată în semifinalele Cupei Ligii şi în sferturile de finală ale Cupei României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici