E oficial: Djokovic va trebui să fie vaccinat pentru a juca la Australian Open

Novak Djokovic nu va putea intra în Australia pentru a-şi apăra titlul de la Australian Open decât dacă va fi complet vaccinat pentru COVID-19, a declarat miercuri ministrul australian al imigrării, punând sub semnul întrebării candidatura sârbului la doborârea recordului de Grand Slam-uri deţinute.

1326 afișări
Imaginea articolului E oficial: Djokovic va trebui să fie vaccinat pentru a juca la Australian Open

Sursa foto: Mediafaxfoto

Djokovic, numărul unu mondial, care se află la egalitate cu Roger Federer şi Rafa Nadal, cu 20 de titluri de Grand Slam, a refuzat să dezvăluie statutul său de vaccinare şi a declarat că nu este sigur dacă îşi va apăra titlul de la Australian Open.

Clarificând cerinţele de viză ale Australiei, ministrul pentru imigrare, Alex Hawke, a declarat că jucătorii străini vor trebui să se fi vaccinat cu ambele doze pentru a putea juca la Grand Slam-ul de la Melbourne Park, în ianuarie.

"Va trebui să fiţi dublu vaccinaţi pentru a vizita Australia. Aceasta este o aplicaţie universală, nu doar pentru jucătorii de tenis. Vreau să spun că orice vizitator al Australiei va trebui să fie dublu vaccinat", a declarat Hawke la postul de radio Australian Broadcasting Corporation, citat de Reuters.

"Nu am un mesaj pentru Novak. Am un mesaj pentru toţi cei care doresc să viziteze Australia. Vor trebui să fie complet vaccinaţi".

În afară de sârbul Djokovic, care a câştigat nouă dintre titlurile sale de Grand Slam la Australian Open şi ultimele trei consecutiv la Melbourne Park, regula ar putea exclude alte zeci de jucători de la turneu.

Mai mult de o treime dintre jucătorii profesionişti rămân nevaccinaţi, potrivit unor rapoarte recente din presă, citate de Reuters.

Atât circuitul masculin ATP, cât şi circuitul feminin WTA, au îndemnat jucătorii să se vaccineze, însă unii şi-au exprimat rezervele.

Campionul rus la US Open, Daniil Medvedev şi germanul Alex Zverev, numărul patru mondial, şi-au exprimat scepticismul, deşi statutul lor în ceea ce priveşte vaccinarea rămâne necunoscut.

Grecul Stefanos Tsitsipas, numărul trei mondial, a declarat în august că se va vaccina doar dacă va deveni obligatoriu, deşi ulterior a spus că intenţionează să se vaccineze până la sfârşitul anului.

Tennis Australia, organizatorul Grand Slam-ului de la antipozi, a declarat că conlucrează cu autorităţile pentru stabilirea condiţiilor de participare pentru jucători, fani şi personalul turneului.

"Din informaţiile noastre, detaliile privitoare la vizitatorii din afara ţării nu au fost încă stabilite şi sperăm să avem mai multe informaţii în curând", a declarat organismul de conducere.

Ministrul australian al sănătăţii, Greg Hunt, a declarat că regulile ţării au ca scop protejarea australienilor.

"Ele se aplică tuturor, fără teamă sau favoruri. Nu contează dacă sunteţi numărul unu în lume sau orice altceva", a declarat el miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Australia şi-a închis graniţele internaţionale pentru non-cetăţeni şi pentru rezidenţii nepermanenţi timp de 18 luni, deşi au existat câteva excepţii, pentru oficiali de înalt grad.

Călătoriile internaţionale sunt aşteptate să înceapă pentru cetăţenii australieni în câteva săptămâni, dar se aşteaptă ca cei care nu sunt cetăţeni să nu poată intra sau ieşi din ţară până la începutul anului 2022.

Autorităţile din statul Victoria, care găzduieşte Openul Australiei, au declarat că nu vor face înţelegeri speciale cu sportivii nevaccinaţi pentru a le permite să concureze, chiar dacă au obţinut vize.

Melbourne, al doilea oraş ca mărime din Australia, a fost în lock down din august, din cauza unei epidemii cu varianta Delta, foarte contagioasă, dar va începe să se redeschidă vineri, când se aşteaptă ca 70% din populaţia adultă din Victoria să fie complet vaccinată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici