Ebru Bolat a câştigat medalia de argint la Campionatul Mondial de Yachting Zoom8 din Danemarca

Sportiva Ebru Bolat, în vârstă de 14 ani, a câştigat medalia de argint la Campionatul Mondial deYachting, clasa Zoom8, desfăşurat în Danemarca, se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

188 afișări
Imaginea articolului Ebru Bolat a câştigat medalia de argint la Campionatul Mondial de Yachting Zoom8 din Danemarca

Ebru Bolat a câştigat medalia de argint la Campionatul Mondial de Yachting Zoom8 din Danemarca (Imagine: ProSport)

Campionatul Mondial de Yachting, clasa Zoom8 care a început în 27 iulie, la Kalovig Badelaug, în Danemarca, a reunit cei mai buni sportivi din lume la această clasă de yachting. 187 de participanţi, băieţi şi fete, s-au întrecut pe parcursul a cinci zile de concurs, pe o vreme schimbătoare, în condiţii de vânt variabile, slab la începutul competiţiei şi puternic în ultimele două zile.

La finalul concursului, Ebru Bolat a reuşit să se situeze pe a doua poziţie a clasamentului după ce, înaintea ultimei zile de concurs, ea a condus clasamentul la fete al mondialelor de yachting. Medalia de aur a fost câştigată de sportiva Ronja Gronblom din Finlanda, iar bronzul a revenit sportivei daneze Julie Havn.

La linia de start s-a aflat şi ofiţerul român de cursă Cosmin Andronic care a fost selecţionat în Comitetul de cursă al Campionatului, ca Assistant Race Officer. În yachting, ofiţerii de cursă sunt similari arbitrilor din alte sporturi, ei asigurând organizarea, asistenţa şi respectarea regulilor de competiţie.

Clasa Zoom 8 este o clasă de ambarcaţiuni mici pentru competiţii sportive destinate tinerilor, considerate a fi o excelentă modalitate de a trece de clasa Optimist (cea mai mică clasă) la clasele mai complexe cum ar fi Laser, 470. Această clasă este populară în Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda, Austria, România, Estonia, Letonia şi Rusia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici