Echipa de spadă feminin a României a câştigat aurul în etapa de Cupă Mondială de la Buenos Aires

Echipa feminină de spadă a României a câştigat medalia de aur în cadrul etapei de Cupă Mondială de la Buenos Aires (Argentina), duminică seara, după ce a învins Rusia în finală cu scorul de 45-40, anunţă Federaţia Română de Scrimă.

2516 afișări
Imaginea articolului Echipa de spadă feminin a României a câştigat aurul în etapa de Cupă Mondială de la Buenos Aires

Echipa de spadă feminin a României a câştigat aurul în etapa de Cupă Mondială de la Buenos Aires

Echipa României a avut următorul parcurs în Argentina: şaisprezecimi de finală - 45-37 cu Brazilia; sferturi de finală - 45-26 cu SUA; semifinale - 45-36 cu Estonia; finala - 45-40 cu Rusia.

România a evoluat în formula Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop şi Loredana Dinu. Antrenorii lotului feminin de spadă a României sunt Dan Podeanu şi George Epurescu.

România conduce în clasamentul Cupei Mondiale de spadă feminin pe echipe, cu 352 puncte, urmată de China, 348 puncte, şi Rusia, 304 puncte.

Următoarea etapă de Cupă Mondială de spadă seniori feminin va avea loc la Budapesta, în perioada 18-20 martie.

În concursul individual de sâmbătă, 13 februarie, Simona Gherman a cucerit medalia de bronz în etapa de Cupă Mondială de la Buenos Aires.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici