Echipa României va lipsi de la Cupa Mondială de handbal din Danemarca

Forul naţional danez de handbal a anunţat că ediţia din 2012 a Cupei Mondiale de la Aarhus se va desfăşura cu doar patru echipe, printre care nu se numără şi cea a României, dublă câştigătoare a competiţiei.

311 afișări
Imaginea articolului Echipa României va lipsi de la Cupa Mondială de handbal din Danemarca

Echipa României va lipsi de la Cupa Mondială de handbal din Danemarca (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Naţionala României a fost o prezenţă constantă la Cupa Mondială din Danemarca, organizată anual, începând din 2005, pe bază de invitaţie, de către forul nordic de profil. "Probabil, nu au nici bani, nu se mai dau premii, din ce ştiu. La un moment dat se ştia că nu mai organizează deloc, dar probabil că au redus cheltuielile şi de-asta fac cu doar patru echipe", a declarat preşedintele FR Handbal, Cristian Gaţu, luni, pentru MEDIAFAX.

Danezii au pus deja în vânzare bilete pentru turneul care va avea loc între 5-7 octombrie, la Aarhus, cu participarea echipelor naţionale ale Norvegiei, Rusiei, Danemarcei şi Franţei. În 2012, competiţia şi-a schimbat şi denumirea, din Cupă Mondială, în GF Forsikring Golden League.

Reprezentativa României a câştigat turneul de două ori, în 2009 şi 2010, iar în 2006, la a doua ediţie, a jucat finala, fiind învinsă de Rusia, cu 29-28. Rusia este şi echipa care a cucerit cele mai multe medalii la Cupa Mondială, patru – trei de aur şi una de bronz.

La ultima participare, în 2011, echipa României a încheiat competiţia de la Aarhus fără victorie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici