Echipa SUA, retrogradată pentru prima oară din Fed Cup

SUA nu vor participa la ediţia din 2012 a Fed Cup, pentru prima oară în istoria competiţiei create în 1963, după înfrângerea suferită, duminică, la Stuttgart, în faţa Germaniei.

22 afișări
Imaginea articolului Echipa SUA, retrogradată pentru prima oară din Fed Cup

Echipa SUA, retrogradată pentru prima oară din Fed Cup (Imagine: Mediafax Foto)

Echipa SUA, finalistă a ultimelor două ediţii, este condusă de Germania, scor 3-0, şi părăseşte, astfel, grupa Mondială.

Formaţia americană este privată de serviciile jucătoarelor Venus Williams, Serena Williams şi Bethanie Mattek-Sands.

La meciul de la Stuttgart, jucătoarea americană cel mai bine clasată este Melanie Oudin (locul 81 în clasamentul mondial), ea fiind învinsă de Andrea Petkovic (numărul 19 WTA), scor 6-2, 6-3.

Reprezentativa SUA, învinsă de Belgia în primul tur (scor 4-1), a câştigat Fed Cup de 17 ori, record în materie.

Învingătoarea sa de duminică, Germania (laureată a competiţiei în 1987 şi 1992), revine, astfel, după un an, în grupa Mondială, alcătuită din cele mai bune opt naţiuni ale lunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici