Echipele calificate la Campionatul European de Handbal Masculin

Se cunosc 11 din cele 12 echipe naţionale care continuă bătălia pentru medalii la Campionatul European de Handbal Masculin 2020, după şase zile pline de meciuri. În acest moment avem şi formula finală a primei grupe principale.

579 afișări
Imaginea articolului Echipele calificate la Campionatul European de Handbal Masculin

Sursa: Profimedia Images

Marţi, la Viena, Trondheim şi Malmo a fost o zi mai liniştită, în care favoritele au confirmat calculele hârtiei. Austria a câştigat Grupa B, după ce a învins Macedonia de Nord cu scorul de 32-28. Victoria gazdelor a fost mult mai categorică, având în vedere că au condus la 10 goluri diferenţă pe parcursul reprizei a doua. Tripleta Bilyk – Brozovic – Weber a fost din nou la înălţime, contribuind cu 18 goluri.

Austria începe în grupa următoare cu două puncte şi merge alături de Cehia, care a învins Ucraina într-o partidă decisivă cu 23-19.

În Grupa D, Norvegia a forţat atât cât a fost nevoie pentru a-şi adjudeca lupta pentru locul 1 cu Portugalia, scor 34-28. Lusitanii nu au mai reuşit să repete evoluţia din partida cu Franţa, dar avansează la rândul lor în Main Round. Sander Sagosen (Norvegia) a marcat doar 5 goluri. Într-un alt joc fără miză, Franţa a învins Bosnia cu 31-23.

În Grupa F, Slovenia şi Suedia au confirmat aşteptările în ultima zi şi s-au calificat în grupele principale. Ecuaţia s-a rezolvat chiar de la primul joc al zilei, după ce Slovenia a dispus de Elveţia cu 29-25. Vedeta Bombac nici nu a jucat, în timp ce alte vedete ale lui Ljubomir Vranjes au stat mai puţin de 30 de minute în teren. În fine, Suedia a învins Polonia cu 28-26, dar merge mai departe cu zero puncte.

S-au mai calificat în Main Round: Croaţia şi Belarus (grupa A), Spania şi Germania (Grupa C), Islanda (Grupa E). Miercuri se decide şi ultima calificată în Grupa E, după jocurile Islanda – Ungaria (19:15) şi Danemarca – Rusia (21:30).

La ora asta, Grupa M1 porneşte de la situaţia: 1. Croaţia – 2p, 2. Spania – 2p, 3. Austria – 2p, 4. Cehia – 0p, 5. Germania – 0p, 6. Belarus – 0p.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici