Editorial Cristian Tudor Popescu: Ilie, Simona e deşteaptă!

Nu pot să nu-l anunţ pe Ilie Năstase că Simona face ce-a vrut el: câştigă meci după meci într-un turneu de Grand Slam. Azi-noapte, Halep a spulberat-o cu 6-0 în setul decisiv pe fosta nr 1 mondial, acum 8 mondial Jelena Jankovic, intrând în sferturile Australian Open.

1278 afișări
Imaginea articolului Editorial Cristian Tudor Popescu: Ilie, Simona e deşteaptă!

Editorial Cristian Tudor Popescu: Ilie, Simona e deşteaptă!

Pe lângă loviturile „împuşcate” pe care i le ştie deja  o lume întreagă, Simona a arătat o formidabilă luciditate tactică. Fără un antrenor, a fost propriul ei sfătuitor! Experimentata Jankovic a încercat mai întâi să provoace greşeala Simonei cu mingi liftate, care să sară înalt pentru cei doar 1,68 m ai constănţencei noastre. Simona a priceput la timp şi a avansat în teren, lovind mingea devreme şi riscând lovitura decisivă ori de câte ori a avut ocazia. Aşa a câştigat primul set cu 6-4, după ce Jankovic avusese 4-3.

În setul 2, sârboaica a urlat la echipa ei tehnică (din care face parte românul Andrei Mlendea, fost în echipa Simonei) şi a schimbat macazul. N-a mai aşteptat greşeala, a lăsat lifturile şi a plesnit mingea tare şi agresiv la fiecare schimb, presând-o pe Simona. Aici, Simona Mangusta a luat o decizie excepţională: în loc să încerce să se apere, aruncând cât mai multe mingi înapoi ca să-i taie seria câştigătoare Jelenei, a răspuns la fel, menţinându-şi un ritm agresiv, de contre, deşi, aşa cum declara după meci, a resimţit o slăbiciune fizică.

Citeşte continuarea editorialului pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici