Elisabeta Lipă, realeasă la conducerea Federaţiei Române de Canotaj

Elisabeta Lipă a fost realeasă, joi, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Canotaj, după ce fost votată în unanimitate de către cei 31 de membri prezenţi la Adunarea Generală de alegeri.

195 afișări
Imaginea articolului Elisabeta Lipă, realeasă la conducerea Federaţiei Române de Canotaj

Elisabeta Lipă, realeasă la conducerea Federaţiei Române de Canotaj (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

Elisabeta Lipă, în vârstă de 56 de ani, este preşedinte al Federaţiei Române de Canotaj din 2009. Lipă a fost şi preşedinte al Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti până în 2015, când a preluat postul de ministru al Tineretului şi Sportului (până în ianuarie 2017).

La Adunarea Generală de joi au fost prezenţi 31 de delegaţi din 34 de structuri afiliate la federaţie. Ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Alexandru Dunca, şi preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, au asistat la adunare.

"Federaţia a încheiat ciclul olimpic 2013-2016 cu obţinerea unei medalii la Jocurile Olimpice de la Rio. Medalia de bronz obţinută de echipajul feminin de 8+1 a ridicat palmaresul Federaţiei de Canotaj la un total de 38 de medalii olimpice, 19 de aur, 10 de argint şi 9 de bronz. De altfel, în întreg ciclul olimpic al României, canotajul, în urma rezultatelor oficiale obţinute de sportivii noştri, s-a situat astfel: în 2013 şi 2014 pe locul întâi, iar în 2015 şi 2016 pe locul doi. Evident, este loc de mai bine şi mai avem mult de muncit.

Cu responsabilităţile sunt obişnuită. Îmi place ceea ce fac, faptul că nu am avut contracandidat înseamnă enorm pentru mine, pentru că înseamnă încrederea lor că eu pot să duc cu succes mai departe soarta canotajului românesc. Eu îmi doresc ca această disciplină să aibă continuitate, să păstrăm această tradiţie, avem această obligaţie.

Obiectivul întregii lumi a canotajului este să păstrăm această tradiţie pe care au început-o alţii înaintea noastră. Voi face tot ce pot pentru a fi alături de această lume a canotajului. Sunt foarte multe obiective micuţe pentru a îndeplini obiectivul cel mare. Nimeni nu se simte împlinit dacă nu participă la competiţia supremă. Obiectivul suprem este participarea cu un număr cât mai mare de sportivi la Jocurile Olimpice şi să obţinem medalii", a spus Elisabeta Lipă în cadrul Adunării Generale a Federaţiei Române de Canotaj.

Fosta canotoare a debutat la vârsta de 19 ani la Jocurile Olimpice de vară de la Los Angeles, SUA. A obţinut 5 medalii de aur, 2 de argint şi una de bronz la şase Olimpiade, a fost de 25 ori campioană a României. În anul 2000, a fost declarată cea mai bună canotoare a secolului de către Federaţia Internaţională de Canotaj.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici