Emanuel Gyenes a încheiat cu bine penultima etapă a Raliului Dakar şi a mai avansat un loc

  • Emanuel Gyenes (Autonet Motorcycle Team) a avut o zi bună în etapa a 11-a a Raliului Dakar, după ce în etapa a 10-a s-a confruntat din nou cu probleme tehnice
  • Joi, sătmăreanul a încheiat traseul de 501 kilometri, cu 346 km de probă specială, pe locul 42, păstrându-şi locul 5 la clasa Male Moto.
145 afișări
Imaginea articolului Emanuel Gyenes a încheiat cu bine penultima etapă a Raliului Dakar şi a mai avansat un loc

Etapa a 11-a s-a defăşurat în buclă, cu plecare şi sosire din Bisha, şi a fost considerată una dintre cele mai dure din întreaga competiţie.

Emanuel Gyenes a urcat încă un loc în clasamentul general, de la 40 pe 39, iar la clasa Male Moto a încheiat ziua pe locul 6, menţinându-şi a 5-a poziţie în clasamentul general.

În cursa de miercuri, românul a avut din nou probleme tehnice, un filtru de combustibil înfundat provocându-i o întârziere serioasă, ce l-a aruncat până pe locul 74 în clasamentul zilei.

Etapa a 11-a a fost câştigată de argentinianul Kevin Benavides (Red Bull KTM Factory Racing), urmat de britanicul Sam Sunderland (Gasgas Factory Racing) şi de portughezul Joaquim Rodrigues (Hero Motosports Team Rally).

Sam Sunderland a preluat conducerea clasamentului general, detronându-l pe francezul Adrien van Beveren (Monster Energy Yamaha Rally Team), care a trecut linia de sosire doar pe locul 15, cu peste 20 de minute întârziere.

Înainte de asaltul final, din etapa a 12-a, diferenţa dintre primii 3 clasaţi este de doar 7 minute, ceea ce face ca rezultatul final să fie deschis şi imprevizibil.

La clasa Male Moto însă, lucrurile stau destul de clar, lituanianul Arunas Gelaznikas (Orion Motor Team) având un avans de peste 40 de minute, sarcina lui de vineri fiind doar aceea de a-şi duce motocicleta în siguranţă la linia de sosire.

Poziţia a 5-a pe care o ocupă Gyenes e şi ea aproape bătută în cuie, singura eventuală schimbare putând veni din partea urmăritorului său, Mario Patrao, care e la apoximativ 34 de minute în urmă.

O eventuală avansare în clasament ar fi posibilă doar în condiţiile unui abandon al unuia din primii 4 clasaţi.

Ultima etapă se va desfăşura pe traseul Bisha – Jeddah şi va măsura 680 de kilometri, cu cea mai scurtă probă specială, de doar 164 de kilometri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici