Emanule Gyenes ia startul pentru a 12-a oară la Raliul Dakar

  • Riderul sătmărean Emanuel Gyenes a plecat luni către Arabia Saudită, unde va participa pentru a 12-a oară la Raliul Dakar, care se defăşoară în perioada 1-14 ianurie 2022.
  • El va concura, ca şi în anii trecuţi, la categoria Malle Moto, pentru echipa Vectra Racing/Autonet Motorcycle Team.
205 afișări
Imaginea articolului Emanule Gyenes ia startul pentru a 12-a oară la Raliul Dakar

Sursa foto: MediafaxFoto

România va fi reprezentată pentru a 12-a oară de sătmăreanul Emanuel Gyenes la Dakar Rally, care începând din acest an se constituie pentru prima dată ca etapă de Campionat Mondial desfăşurat sub tutela Federaţiilor Internaţionale de Motociclism şi Automobilism.

Campionatul Mondial va avea astfel, în 2022, cinci etape: Dakar, Abu Dhabi (Martie), Kazakhstan (Aprilie), Andalusia (Iunie), şi Maroc (Octombrie).

Emanuel Gyenes urmează să îşi recupereze zilele următoare motocicleta din portul Jedahh, pe care a trimis-o cu vaporul cu câteva săptămâni în urmă. Urmează pregătirea acesteia pentru verificarea tehnică, de pe 31 decembrie, iar pe 1 ianuarie are loc prologul şi ceremonia de start.

Mani va concura anul acesta cu numărul de concurs 37. El pleacă de la linia de start din calitatea de vicecampion al clasei Malle Moto – Original by Motul şi Legendă a Dakar-ului, titlu acordat celor care au mai mult de 10 participări la Dakar Rally.

Dakar Rally 2022 are loc pentru a treia oară consecutiv în Arabia Saudită, având trasee cumulate cu o lungime de peste 8.000 de kilometri, din care aproximativ 4.300 kilometri de proble speciale.

Sportivul român şi-a prezentat echipamentul de concurs şi sponsorii într-o conferinţă de presă la Satu Mare, după care s-a ocupat personal de expedierea motocicletei sale către destinaţie, vasul care a transportat toate vehiculele ce vor lua startul în ediţia cu numărul 44 a Raliului Dakar plecând din portul Marsilia.

„Sunt foarte optimist şi aştept cu nerăbdare să pornesc în cursă. Vă mulţumesc tuturor pentru susţinere! Le mulţumesc şi sponsorilor mei, fără de care nu aş fi ajuns la Dakar. Pentru 2022, pe lângă Autonet Import, care şi dă numele echipei mele, aceştia sunt Varta şi Ministerul Tineretului şi Sportului.”, a spus Gyenes, citat de site-ul Federaţiei Române de Motociclism.

La ulltima sa participare, din ianuarie 2021, Emanuel Gyenes a obţinut o dublă performanţă: locul 2 la categoria Malle Moto, clasă pe care a câştigat-o în 2020 şi locul 2 la clasa Marathon.

Caracteristica Malle Moto este aceea că riderii nu beneficiază de echipaj de asistenţă tehnică, toate intervenţiile fiind nevoiţi să le facă singuri.
În schimb, la clasa Marathon, pe care Gyenes a câştigat-o în 2011 şi 2015, nu este permisă schimbarea motorului şi altor componente de pe motocicletă, pe parcursul întregii competiţii. În plus, sătmăreanul s-a clasat în 2021 şi pe un onorabil loc 23 în clasamentul general al categoriei Moto.

În cadrul aceleaşi conferinţe de presă, Gyenes şi-a anunţat şi obiectivele pentru ediţia 2022: ,,Aş vrea să termin şi de data aceasta pe podium la clasa Malle Moto, iar în clasamentul general aş fi mulţumit cu o clasare în primii 30, având în vedere că sunt mult mai mulţi concurenţi decât anul trecut”,

Manuel Gyenes va parcurge cele 12 etape ale celui mai dur raliu moto din lume la bordul unei motociclete KTM 450cc Rally. Traseul Dakar 2022 va debuta în oraşul Ha’il, urmând ca ultima etapă să aibă linia de sosire la Jeddah.

Un accent mare se pune şi în această ediţie pe siguranţă şi navigaţie, rideri având obligaţia de a purta în permanenţă veste cu airbag care oferă o protecţie sporită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici