Emiliano Martinez admite că nu ar fi trebuit să facă gestul cu „mănuşa de aur” de la Cupa Mondială

Emiliano Martinez a dezvăluit pentru GOAL adevăratul motiv din spatele controversatei sale celebrări cu Mănuşa de Aur de la festivitatea de decernare a titlului de campioană mondială pentru Argentina, la Cupa Mondială din Qatar.

812 afișări
Imaginea articolului Emiliano Martinez admite că nu ar fi trebuit să facă gestul cu „mănuşa de aur” de la Cupa Mondială

Sursa foto: Profimedia

Portarul Emiliano Martinez a jucat un rol vital în victoria Argentinei, cu o paradă crucială în ultimul minut de joc al prelungirilor, când l-a împiedicat pe Randal Kolo Muani să marcheze, o fază la care a recunoscut că se gândeşte şi astăzi.

Paradele sale au continuat şi la loviturile de departajare, când portarul de la Aston Villa a recurs la toate trucurile pentru a încerca să îi întimideze pe jucătorii francezi, parând decisiv execuţia lui Kingsley Coman.

Performanţele lui Martinez în Qatar i-au adus premiul de cel mai bun portar al turneului, dar felul în care a sărbătorit a fost cel care a ţinut prima pagină a ziarelor.

În ciuda faptului că Messi l-a avertizat să nu o facă, portarul lui Aston Villa a repetat postura oarecum neortodoxă cu trofeul pe care a avut-o la Copa America cu un an şi jumătate mai devreme.

Deşi recunoaşte că a fost doar o glumă, Martinez a declarat pentru GOAL că nu a fost tocmai mândru de gestul său.

"Au fost doar lucruri prosteşti pentru mine", a explicat Martinez. "Este ceva de care nu sunt mândru, ca să fiu corect, pentru că o făcusem la Copa America. Prietenul meu mi-a spus 'Pun pariu că nu vei face acelaşi lucru ca la Copa America la Cupa Mondială'. Eu am spus 'ba da, o voi face'.

"Aşa că am făcut acelaşi gest de sărbătorire pe care l-am făcut şi la Copa America. Văzând toate lucrurile de după şi toate criticile, chiar nu ar fi trebuit să o fac. Aşa că ăsta este singurul lucru de care nu sunt mândru de la Cupa Mondială".

După ce a fost încoronat cel mai bun portar al turneului, câteva luni mai târziu, Martinez a fost desemnat cel mai bun portar la premiile FIFA's The Best din 2022. Numărul 1 de la Villa a ţinut atunci un discurs emoţionant dedicat coechipierilor, familiei şi ţării sale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici