Emirul Mohammed ben Sulayem este noul preşedinte al FIA. Îi succede lui Jean Todt

În vârstă de 60 de ani, este primul non-european ales în fruntea Federaţiei Internaţionale de Automobilism: antreprenor, fost pilot şi director executiv în Motorsport, va avea sarcina de a moderniza organizaţia.

1264 afișări
Imaginea articolului Emirul Mohammed ben Sulayem este noul preşedinte al FIA. Îi succede lui Jean Todt

Emirul Mohammed ben Sulayem este noul preşedinte al FIA. Îi succede lui Jean Todt

Moştenirea lui Jean Todt îi revine lui Mohammed ben Sulayem, care devine noul preşedinte al FIA, după cei 12 ani în care a condus fostul director al echipei Ferrari. Francezul în vârstă de 74 de ani, care rămâne vicepreşedinte onorific, funcţie atribuită şi lui Angelo Sticchi Damiani, este astfel succedat de emirul şi cunoscutul antreprenor din Dubai.

Mohammed ben Sulayem, care concura cu Graham Stoker, un avocat britanic şi mâna dreaptă a lui Todt, a fost ales cu 61,6% din voturi. Printre punctele-cheie ale mandatului său se numără o muncă de întinerire a Federaţiei, începând cu propria sa structură de guvernare, şi continuând cu temele arzătoare: combustibili durabili, o atenţie sporită pentru propulsia electrică şi reducerea costurilor.

Pilot de bun nivel şi experienţă extinsă, 12 victorii în Raliul Iordaniei, Mohammed ben Sulayem are o experienţă considerabilă în automobilism: în 2008 s-a numărat printre vicepreşedinţii FIA ​​şi printre membrii Consiliului Mondial al Motorsportului.

De asemenea, a avut un rol decisiv în includerea GP de la Abu Dhabi în calendar şi a fost printre candidaţii la preşedinţie în trecut. Este primul preşedinte non-european al FIA: numeroasele voturi primite de Orientul Mijlociu, America Latină şi Africa au fost decisive pentru alegerea sa.

Alegerea noului preşedinte FIA ​​este actul final al unui sezon foarte intens, care şi-a văzut epilogul spinos în GP Abu Dhabi, terminat cu victoria în Campionatul Mondial a olandezului Max Verstappen. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici