Emma Răducanu a fost eliminată de la Melbourne. Britanica cu origini române a pierdut în turul doi

Se pare că de câte ori se iveşte posibilitatea unei confruntări între Simona Halep şi Emma Răducanu, britanica este eliminată din competiţie exact înainte de potenţiala confruntare. De data aceasta, la Australian Open, britanica a fost eliminată în turul doi de muntenegreana Danka Kovinic (98 WTA).

591 afișări
Imaginea articolului Emma Răducanu a fost eliminată de la Melbourne. Britanica cu origini române a pierdut în turul doi

Emma Răducanu a fost eliminată de Melbourne. Britanica cu origini române a pierdut în turul doi

Halep şi Răducanu ar fi putut să se întâlnească în turul 3, în cazul în care ambele se califică. Astfel, confruntarea mult aşteptată se amână pentru moment.

În ciuda faptului că pornea favorită, din perspectiva locului 18 ocupat în clasamentul mondial, Emma Răducanu nu a reuşit joi să o depăşească pe mai experimentata sa adversară, Danka Kovinic, în vârstă de 27 de ani, aceasta devenind prima jucătoare reprezentând Muntenegru care a ajuns în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam.

Ea a învins-o pe Emma Răducanu, cap de serie nr. 17, într-un meci intens de de trei seturi, cu 6-4, 4-6, 6-3, în turul al doilea al Openului Australiei, la capătul unei partide ce a durat 2 ore şi 38 de minute.

Kovinic pierduse în turul al doilea la şase turnee majore anterioare, dar cu această victorie obţinută la mare luptă a devenit prima jucătoare care reprezintă Muntenegru şi care ajunge în optimi la un turneu de Grand Slam.

Numărul 98 mondial a obţinut, de asemenea, a patra victorie din carieră în faţa unei adversare din Top 20, aceasta fiind însă prima pe hard şi prima pe o scenă majoră.

După ce a triumfat în primul tur în cel mai lung meci al turneului de până acum, învingând-o pe Jang Su Jeong cu 6-3, 2-6, 6-4, în 3 ore şi 9 minute, Kovinic şi-a confirmat forma de moment, câştigând al treilea cel mai lung meci, în 2 ore şi 38 de minute.

Campioană la US Open şi debutantă la Australian Open, Răducanu, a suferit pe tot parcursul meciului din cauza unor băşici din palma mâinii drepte, în care ţine racheta, ceea ce a făcut ca meciul să fie cu atât mai captivant şi neobişnuit, plin de răsturnări de situaţie şi ajustări tactice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici