EURO 2012: Balotelli, ţinta rasismului fanilor spanioli la meciul Spania - Italia

Fotbalistul italian al echipei Manchester City, Mario Balotelli, a fost ţinta constantă a manifestărilor rasiste ale fanilor spanioli la meciul de duminică dintre naţionalele Italiei şi Spaniei, scor 1-1, de la Campionatul European.

268 afișări
Imaginea articolului EURO 2012: Balotelli, ţinta rasismului fanilor spanioli la meciul Spania - Italia

EURO 2012: Balotelli, ţinta rasismului fanilor spanioli la meciul Spania - Italia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit sursei citate, aproximativ 300 de suporteri spanioli au ţipat ca maimuţele, ţinta lor fiind Balotelli, iar stewarzii "s-au gândit că este amuzant", informează Daily Mirror.

Fotograful Chris Brunskill a fost unul dintre martorii la scenele relatate de jurnalul englez. El a spus că suporterii spanioli "se auzeau clar" de fiecare dată când Mario Balotelli atingea mingea.

"Mă aflam în spatele porţii, cu fanii spanioli în spatele meu, iar ei ţipau ca maimuţele, râdeau şi îl ironizau pe Balotelli de fiecare dată când mingea ajungea la el. Capul răutăţilor erau doi fani îmbrăcaţi ca tenismanul Rafael Nadal. Dar stewarzii păreau să se gândească doar că este amuzant şi nu au făcut nimic", a explicat Brunskill.

Un alt fotograf, Michael Steele, de la Getty Images, a declarat că sunetele scoase de fanii spanioli se auzeau foarte tare şi erau inconfundabile. "Erau evident ţipete de maimuţă. Era dezgustător, nu există nicio scuză pentru asta. Sunt sigur că Balotelli ştia ce se întâmplă şi a auzit, pentru că era aproape de sectorul respectiv de tribună atunci când a primit un cartonaş", a menţionat Steele.

Reprezentativa Spaniei, campioana europeană en-titre, a debutat cu o remiză la Campionatul European de fotbal din Ucraina şi Polonia, scor 1-1 (0-0), cu selecţionata similară a Italiei, într-un meci disputat la Gdansk, în grupa C a competiţiei. Pentru Spania a marcat Cesc Fabregas, în minutul 64, iar pentru Italia a înscris Antonio Di Natale, în minutul 61.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici