EURO 2012: Italia a învins Anglia, scor 4-2, şi s-a calificat în semifinale

Reprezentativa Italiei s-a calificat în semifinalele Campionatului European de fotbal în urma victoriei de duminică seară, de la Kiev, cu scorul de 4-2 (0-0, 0-0), la loviturile de departajare, în faţa selecţionatei Angliei, în sferturile de finală ale competiţiei.

6822 afișări
Imaginea articolului EURO 2012: Italia a învins Anglia, scor 4-2, şi s-a calificat în semifinale

EURO 2012: Anglia - Italia, (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

La loviturile de departajare pentru Anglia au marcat Gerrard şi Rooney, în timp ce Young şi Cole au ratat.

Pentru Italia au marcat Balotelli, Pirlo, Nocerino şi Diamanti, în timp ce Montolivo a ratat.

Anglia: Hart - Johnson, Terry, Lescott, Cole - Milner (Walcott '61), Parker (Henderson '94), Gerrard, Young - Rooney - Welbeck (Carroll '60). Selecţioner: Roy Hodgson

Italia: Buffon - Abate (Maggio '90+1), Barzagli, Bonucci, Balzaretti -Marchisio, Pirlo, De Rossi (Nocerino '80) - Montolivo - Balotelli, Cassano (Diamanti '79). Selecţioner: Cesare Prandelli

TITLURILE ZILEI

Arbitri: Pedro Proenca - Bertino Miranda, Ricardo Santos - Manuel De Sousa, Duarte Gomes - toţi Portugalia - Cuneyt Cakir - Turcia.

La meci au asistat peste 64.000 de spectatori.

În semifinale, Italia va întâlni, joi, la Varşovia, selecţionata Germaniei.

Desfăşurarea partidei:

Italia s-a calificat în semifinalele Campionatului European de Fotbal!

Anglia - Italia 2-4, Diamanti înscrie!

Anglia - Italia 2-3, Cole ratează!

Anglia - Italia 2-3, Nocerino înscrie

Anglia - Italia 2-2, Young ratează!

Anglia - Italia 2-2, Pirlo înscrie

Anglia - Italia 2-1, Rooney înscrie

Anglia - Italia 1-1, Montolivo ratează!

Anglia - Italia 1-1, Gerrard înscrie

Anglia - Italia 0-1, Balotelli înscrie

Urmează loviturile de departajare!

Pedro Proenca fluieră sfârşitul celei de-a doua reprize de prelungiri. Nicio echipă nu a reuşit să marcheze deşi meciul a fost unul cu multe ocazii de gol.

Minutul 115 - Italia are un gol anulat. Diamanti centrează în careu, Nocerino reia cu capul în poartă, dar italianul se afla în poziţie de ofsaid.

Minutul 113 - Balzaretti centrează pe jos, în careu, de unde Diamanti reia însă defectuos deşi avea o poziţie favorabilă.

Minutul 109 - Italia continuă să aibă o posesie superioară a balonului, dar nu mai reuşeşte să se apropie periculos de poarta lui Hart. Englezii se mulţumesc să se apere şi să încerce să plece pe contraatac prin Rooney.

Proenca a dat startul ultimelor 15 minute ale meciului Anglia - Italia.

S-a încheiat prima repriză de prelungiri.

Minutul 101 - Diamanti încearcă să centreze, nimeni nu atinge însă mingea care se loveşte de bara porţii apărate de Hart.

Minutul 100 - Italia încă ameninţă poarta engleză, dar acum o face mai ales prin şuturi de la distanţă trase de Balotelli.

Minutul 94 - Ultima schimbare şi la englezi. Parker îi lasă locul lui Jordan Henderson.

Minutul 94 - Maggio vede cartonaşul galben după o intrare asupra lui Young. Dacă Italia se va califica în semifinale, Maggio nu va putea evolua, fiind suspendat.

Minutul 93 - Nocerino este primul care trage la poartă în prelungiri. Şutul lui, de la 25 de metri, trece mult peste transversală însă.

A început prima repriză de prelungiri. Anglia mai are la dispoziţie încă o schimbare, Italia a făcut deja cele trei înlocuiri.

Pedro Proenca fluieră sfârşitul primelor 90 de minute. Urmează cele două reprize de prelungire de câte 15 minute!

Minutul 90+2 - Fază prelungită de atac a englezilor încheiată cu o semifoarfecă a lui Rooney. Mingea trece însă peste poarta lui Buffon.

Minutul 90 - Prandelli face ultima schimbare. Christian Maggio intră în locul lui Abate.

Minutul 89 - Italia este aproape de a marca. Nocerino face o preluare excelentă după o pasă în careu de la Marchisio, dar şutul noului intrat este deviat în corner.

Minutul 81 - Primul cartonaş galben al partidei îl vede Barzagli, care are o intrare dură asupra lui Young.

Minutul 80 - Diamanti trage la poartă de la 25 de metri, pe jos, dar Hart reţine şutul puternic.

Minutul 79 - A doua schimbare pentru italieni. Nocerino intră în locul lui De Rossi

Minutul 78 - Prandelli face prima schimbare. Cassano este înlocuit cu Alessandro Diamanti.

Minutul 77 - Gerrard execută în careu o lovitură liberă de la 35 de metri, Rooney trece puţin pe lângă minge.

Minutul 72 - Fazele de poartă sunt mai rare când se apropie sfârşitul celor 90 de minute. Ambele echipe se tem acum să aducă prea mulţi jucători la poarta adversa.

Minutul 64 - Anglia revine în atac. Young beneficiază de o deviere fericită şi şutează din careu, dar mingea lui este deviată de un fundaş în corner.

Minutul 61 - Dublă schimbare pentru Anglia. Hodgson a observat că formaţia lui nu mai contează în atac şi i-a introdus pe Caroll şi Walcott. Au ieşit Milner şi Welbeck.

Minutul 60 - Balotelli preia o minge în careu şi încearcă o ”foarfecă”, dar mingea trece peste poarta lui Hart

Minutul 58 - Italia are o posesie mai mare a balonului şi ajunge des în preajma careului englez. Fanii englezi simt momentul mai greu al favoriţilor şi scandează numele ţării.

Minutul 52 - Triplă ocazie pentru Italia! De Rossi şutează de la distanţă, Hart respinge în faţă, Balotelli trage şi el din careu, portarul respinge din nou, până la Montolivo de această dată care reia mingea peste transversală.

Minutul 48 - Ocazie mare pentru Italia. De Rossi scapă de jocul la ofsaid al englezilor, se întoarce şi şutează din prima din şase metri, dar nu nimereşte spaţiul porţii.

Proenca a fluierat începutul celei de-a doua reprize.

Arbitrul fluieră sfârşitul primei părţi a meciului. Anglia şi Italia au oferit una dintre cele mai frumoase reprize de la Campionatul European de până acum. Italienii au avut ocaziile mai mari, datorate în special paselor lui Pirlo şi şutului în bară al lui De Rossi, în timp ce englezii s-au folosit de arma contraatacului şi de centrările de pe flancuri.

Minutul 41 - Trioul Pirlo - Cassano - Balotelli crează din nou pericol la poarta engleză. Mijlocaşul trimite o minge în careu, Cassano recentrează în faţa porţii, dar reluarea lui Balotelli este deviată în corner.

Minutul 38 - Cassano se întoarce surprinzător cu faţa la poartă şi trage puternic de la 25 de metri, Hart reuşind să reţină mingea în doi timpi.

Minutul 33 - Rooney reuşeşte o pasă cu câlcăiul care îl lasă pe Welbeck în poziţie de şut la marginea careului însă atacantul englez trage pe lângă poartă.

Minutul 32 - Balotelli ajunge din nou faţă în faţă cu Hart şi nici de această dată nu reuşeşte să-l învingă pe portarul englez care respinge mingea.

Minutul 26 - Pasa excepţională a lui Pirlo de mai mult de 50 de metri pentru Balotelli, atacantul reuşeşte preluarea şi ajunge faţă în faţă cu Hart la marginea careului, dar venit din spate, Terry deviază şutul italianului.

Minutul 19 - Corner pentru Italia. Pirlo execută aproape de linia porţii, Bonucci este aproape să reia mingea în poartă, dar ratează cu puţin lovitura.

Minutul 14 - Anglia are din nou o ocazie importantă de a marca. Johnson a centrat în careu, de unde Rooney a reluat cu capul, din plonjon, dar mingea a trecut pe lângă poartă.

Minutul 10 - Cele două echipe sar peste faza de construcţie de la mijlocul terenului şi încearcă să ajungă cât mai repede în faţa porţii. Meciul este unul care place publicului.

Minutul 5 - Ocazie mare de gol pentru Anglia. Glen Johnson recepţionează o pasă în careu, de unde, nemarcat, şutează pe poartă, însă Buffon reuşeşte să respingă

Minutul 3 - De Rossi prinde un şut excepţional, de la aproximativ 30 de metri, fără preluare, dar mingea loveşte bara porţii.

Arbitrul Pedro Proenca, din Portugalia, a fluierat începutul meciului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici