Euro 2016 a fost ţinta mafiei pariurilor. 4.000 de persoane au fost arestate de Interpol: "Suma reprezintă cea mai mare captură din ultimul timp ale operaţiunilor similare"

Organizaţia internaţională de cooperare a forţelor de poliţie (INTERPOL) a anunţat, luni, că 4.000 de persoane au fost arestate şi 13 milioane de dolari au fost confiscaţi, în urma unei operaţiuni privind eradicarea jocurilor de culise pe piaţa pariurilor, în timpul Euro 2016.

451 afișări
Imaginea articolului Euro 2016 a fost ţinta mafiei pariurilor. 4.000 de persoane au fost arestate de Interpol: "Suma reprezintă cea mai mare captură din ultimul timp ale operaţiunilor similare"

Euro 2016 a fost ţinta mafiei pariurilor. 4000 de persoane au fost arestate de Interpol

Ofiţerii Interpol susţin că suma totală jucată pe meciurile de la Campionatul European din Franţa se ridică la 650 de milioane de dolari, notează ProSport. EURO 2016 a fost ţinta mafiei pariurilor, după ce au fost înregistrate mai multe operaţiuni ilegale de pariere pe meciurile de la turneul final.

În timpul operaţiunii SOGA VI, privind pariurile din lumea fotbalului, peste 4000 de raiduri ale Interpol s-au desfăşurat preponderent în Asia (China, Malaezia, Singapore, Tailanda, Vietnam), dar şi în Europa (Franţa, Grecia, Italia). 4000 de persoane au fost arestate şi 13 milioane de dolari au fost confiscaţi din conturile caselor şi site-urilor de pariuri.

"Suma reprezintă cea mai mare captură din ultimul timp ale operaţiunilor similare. Operaţiunile SOGA sunt importante nu doar pentru a contracara pariurile ilegale, ci şi pentru a stopa organizaţiile din spatele acestor tranzacţii şi ale celorlalte infracţiuni. Pariurile ilegale generează profituri uriaşe pentru organizaţiile criminale care sunt legate, de obicei, de corupţie, trafic de persoane şi spălare de bani", a declarat Jim Anderson, şeful departamentului anti-corupţie din cadrul Interpol.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici