EURO 2020. Echipele care şi-au asigurat prezenţa la Campionatul European. Clasamentul final al grupei D

Elveţa şi Danemarca au obţinut calificarea la Campionatul European din 2020, luni seara, după ce au încheiat pe primele două poziţii în grupa D a preliminariilor. În total, 19 formaţii şi-au asigurat prezenţa la turneul final până în prezent.

257 afișări
Imaginea articolului EURO 2020. Echipele care şi-au asigurat prezenţa la Campionatul European. Clasamentul final al grupei D

EURO 2020. Echipele care şi-au asigurat prezenţa la Campionatul European. Clasamentul final al grupei D

Elveţia s-a impus la scor în Gibraltar, luni seara, în ultima rundă a grupei, scor 6-1. Itten (10', 84'), Vargas (50'), Fassnacht (57') , Benito (75') şi Xhaka (84') au punctat pentru oaspeţi, în timp ce golul gazdelor a venit de la Styche, în minutul 74. În urma acestui succes, Elveţia a câştigat grupa D, având 17 puncte acumulate în cele opt partide disputate.

Un meci mai dramatic a avut loc la Dublin, între Irlanda şi Danemarca, scor 1-1. Gazdele aveau nevoie de o victorie pentru a se califica la EURO 2020, în timp ce nordicii se mulţumeam şi cu un egal. Braithwaite a deschis scorul pentru oaspeţi în minutul 73, însă irlandezii au sperat până în ultima clipă, după ce Doherty a egalat cu cinci minute înaintea încheierii timpului regulamentar.

Clasamentul final al grupei D:

1. Elveţia - 17p
2. Danemarca - 16p
3. Irlanda - 13p
4. Georgia - 8p
5. Gibraltar - 0p

Cu o zi rămasă înainte de încheierea preliminariilor, 19 echipe au obţinut calificarea la Campionatul European din 2020: Austria, Belgia, Croaţia, Cehia, Danemarca, Anglia, Finlanda, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, Rusia, Spania, Suedia, Elveţia, Turcia şi Ucraina.

Marţi va fi stabilită ultima naţională califiată directă la EURO 2020. Aceasta va proveni din grupa E, unde Ungaria, Ţara Galilor şi Slovacia luptă pentru locul secund. Galezii şi maghiari se vor întâlni în meci direct, la Cardiff, de la ora 21:45, în timp ce Slovacia va evolua contra celor din Azerbaijan.

24 de echipe vor lua parte la EURO 2020. Pe lângă cele 20 provenite din preliminariile clasice, alte patru vor obţine calificarea din barajul Ligii Naţiunilor, la care va participa şi România. Tragerea la sorţi pentru baraj va avea loc vineri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici