Euro 2020: Phil Foden, senzaţia Angliei, s-a vopsit în cap

  • Fotbalistul de la Man. City a fost comparat imediat cu Paul Gascoigne.
  • La Euro 1996, Gazza s-a făcut blond în cap.
  • Foden candidează la titlul de cel mai bun tânăr jucător al competiţiei.
166 afișări
Imaginea articolului Euro 2020: Phil Foden, senzaţia Angliei, s-a vopsit în cap

Euro 2020: Phil Foden, senzaţia Angliei, s-a vopsit în cap

Anglia e a doua favorită la câştigarea Euro 2020, conform caselor de pariuri, după Franţa, dar înaintea unor selecţionate precum Germania., Spania sau Portugalia. Dintre marile forţe ale Europei, Anglia este singura care n-are în palmares titlul european.

În Grupa D, Anglia debutează duminică, în meciul de pe Wembley contra Croaţiei. În grupă se mai află Republica Cehă şi Scoţia.

Marea speranţă a selecţionetei ”Three Lions” este Phil Foden, care a avut un sezon de senzaţie la Manchster City, campioana Angliei. Puştiul l-a uimit şi pe managerul spaniol Pep Guardiola, care a spus că n-a mai văzut un aşa talent la o vârstă atât de fragedă.

Totuşi, Foden nu vrea să iasă în evidenţp doar cu jocul, ci şi cu elemente de look. Atacantul a decis să se vopsească blond în cap, copiind înfăţişarea lui Paul Gascoigne de la Euro 1996. Sau pe tricolor, la Cupa Mondială din 1998.

Anglia propune cele mai multe talente de viitor dintre toate participantele la Campionatul European de fotbal, competiţie programată între 11 iunie şi 11 iulie, în 11 ţări ale Europei. Are trei candidaţi la titlul de cel mai bun tânăr jucător al competiţiei.

Phil Foden, 21 de ani, băiatul uscat umilit de România la Europenele de tineret din în 2019, 4-2 pentru Florinel Coman şi compania, s-a făcut mare şi impresionează la Manchester City, campioana Angliei. ”Nu l-am văzut pe Leo Messi la 18 ani, dar ştiu că Foden e senzaţional la vârsta lui”, l-a lăudat managerul spaniol Pep Guardiola, care l-a lăsat pe bancă pe Kun Aguero, ca să-i facă loc în primul 11 tânărului internaţional englez.

Jadon Sancho, 21 de ani, este deja veteran la Borussia Dortmund, clubul specializat în recrutarea de fotbalişti tineri care n-au loc la cluburile mari din Anglia, pentru a-i transforma apoi în staruri mondiale.

Mason Mount este cel mai vârstnic englez dintre cei analizaţi. Are deja 22 de ani. Mijlocaşul a terminat sezonul la Chelsea ca titular. A fost promovat constant de fostul antrenor, Frank Lampard, dar nici Thomas Tuchel nu l-a dispreţuit.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici