EURO 2020. Programul meciurilor de astăzi. Intră în scenă golgheterul Lewandowski

  • A patra zi de la Euro 2020 continuă cu alte 3 meciuri din grupele D şi E.
  • Cel mai tare meci al zilei este cel dintre Spania şi Suedia.
2560 afișări
Imaginea articolului EURO 2020. Programul meciurilor de astăzi. Intră în scenă golgheterul Lewandowski

EURO 2020. Programul meciurilor de astăzi. Intră în scenă golgheterul Lewandowski

A patra zi de la Euro 2020 continuă cu alte 3 meciuri din grupele D şi E. 

Scoţia - Republica Cehă (Grupa D, Glasgow) – ora 16.00

Acesta este momentul pe care Scoţia îl aşteaptă din 1998. Primul meci al scoţienilor la o finală majoră din ultimii 23 de ani va fi împotriva Republicii Cehe, pe care a învins-o şi acasă şi în deplasare, în UEFA Nations League, anul trecut. „Am o mică îndoială, pe care trebuie să o rezolv”, a spus managerul Scoţiei, Steve Clarke, referindu-se la formaţia de start din primul meci.

„Scoţia nu ne va uşura misiunea, dar ne-am antrenat bine şi suntem pregătiţi pentru provocare”, a spus atacantul ceh Michael Krmenčík, cehii sperând că ar putea repeta rezultatul eroic obţinut pe tărâm britanic, în 1996, când erau învinşi în finală de Germania, care marca atunci, prin Oliver Bierhoff primul gol de aur din istoria fotbalului.

Scoţia este la a 11-a tentativă de a ajunge în fazele eliminatorii la un turneu major, după două eşecuri la europene şi opt la mondiale.

Polonia vs Slovacia (Grupa E, Sankt Petersburg) - ora 19.00

La nouă ani după ce marca primul gol al meciului de deschidere la EURO 2012, Robert Lewandowski are o sarcină importantă, ca lider al echipei ce ajungea în sferturile de finală la ultimul EURO, în 2016.

„Va fi despre mental şi despre concentrare”, a spus antrenorul Paulo Sousa, pentru uefa.com. „Nu putem face greşeli”.

Slovacia se va concentra în mare măsură pe blocarea lui Lewandowski. „Şoimii ” slovaci au trecut în faza eliminatorie în ambele turnee finale majore anterioare la care au participat - Cupa Mondială 2010 şi EURO 2016.

Lewandowski este singurul jucător din echipa poloneză care a marcat la un turneu final EURO, punctând împotriva Greciei, în 2012 şi împotriva Portugaliei, în sferturile de finală de acum cinci ani.

Spania - Suedia (Grupa E, Sevilla) – ora 22.00

Spania a învins Suedia, cu 3-0, la Madrid în preliminarii, obţinând şi o remiză, 1-1, în deplasare.

Spania a câştigat Campionatul European în 2008 şi 2012.

"Nu suntem favoriţii turneului", a spus antrenorul Luis Enrique, deşi aşteptările rămân mari, având în vedere lotul talentat de care acesta dispune.

Un jucător de care ibericii ar trebui să se teamă este atacantul suedez Alexander Isak, care cunoaşte foarte bine fotbalul spaniol şi care a marcat 17 goluri în La Liga, pentru Real Sociedad, în acest sezon. "Faptul că începem împotriva Spaniei va fi foarte amuzant", spune tânărul de 21 de ani, dornic să profite de şansă, într-o echipă lipsită de starul Zlatan Ibrahimović, accidentat.

Spania este echipa care în preliminarii a avut cele mai multe şuturi (227), cea mai bună posesie (70%) şi cel mai mare procent de paşe reuşite (91%).

GRUPA D

  • Scoţia - Republica Cehă - ora 16:00

GRUPA E 

  • Polonia vs Slovacia - ora 19:00
  • Spania - Suedia - ora 22:00

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici