EURO U21 2019 | Cosmin Contra: Băieţii au demonstrat că sunt pregătiţi să joace la naţionala mare

Cosmin Contra (43 de ani), selecţionerul naţionalei României, a lăudat parcursul excelent al reprezentativei de tineret la Campionatul European din Italia şi San Marino, care s-a calificat în semifinalele turneului final, şi a atins şi un subiect îndelung discutat de iubitorii fotbalului.

420 afișări
Imaginea articolului EURO U21 2019 | Cosmin Contra: Băieţii au demonstrat că sunt pregătiţi să joace la naţionala mare

EURO U21 2019 | Cosmin Contra: Băieţii au demonstrat că sunt pregătiţi să joace la naţionala mare

Contra spune că a văzut mulţi jucători care merită să facă pasul de la U21 la prima echipă a României, însă, din experienţele anterioare, a observat că randamentul lor ar fi ceva mai scăzut la prima reprezentativă. Contra este de părere că această trecere trebuie făcută gradual, iar o astfel de tranziţie în masă nu ar fi benefică nici pentru fotbalişti şi nici pentru naţională.

"Băieţii au demonstrat că sunt pregătiţi să joace şi la echipa naţională pe care o antrenez eu. Unii dintre ei au fost deja alături de noi, la naţionala mare. E un lucru foarte bun, mă bucur că sunt soluţii şi au demonstrat că foarte mulţi dintre ei că pot face pasul către echipa mare. Eu cred că trebuie să fim cu capul pe umeri. Eu îi văd pe jucători cu câtă încredere sunt la naţionala de tineret, iar când vin la echipa mare, mulţi dintre ei au teamă, presiune în anumite antrenamente sau meciuri.

E diferit să joci la echipa mare. Aici ei se simt bine, joacă împreună de foarte mult timp, au avut rezultate foarte bune, e un pic de diferenţă în ceea ce văd eu aici la anumiţi jucători, când unii dintre ei au jucat cu teamă şi nu au avut aceleaşi evoluţii ca la Campionatul European de acum. E normal, joacă cu jucători de vârsta lor, ei nu se simt inferiori, poate doar din punct de vedere fizic cu anumiţi jucători din echipa Angliei şi a Franţei, iar această mentalitate şi încredere o să încerc să le-o aduc şi la echipa mare. Doamne ajută să ne calificăm şi la Campionatul European!", a declarat Cosmin Contra, luni, la DigiSport.

Ionuţ Nedelcearu, Tudor Băluţă, Dragoş Nedelcu, Alexandru Cicâldău, Ianis Hagi, Andrei Ivan, Denis Man şi George Puşcaş sunt jucătorii din actualul lot U21 care au prins meciuri şi la prima reprezentativă.

România U21 a obţinut, luni, calificarea în semifinalele Campionatului European U21, după ce a câştigat grupa C, cu şapte puncte, din care au mai făcut parte Croaţia, Anglia şi Franţa. Naţionala lui Mirel Rădoi va întâlni, joi, de la ora 19:00, Germania U21, în penultimul act al competiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici