EURO U21 2019 | Iosif Rotariu: Poate doar Gică Hagi şi Mirel Rădoi credeau în aceste rezultate

România U21 a reuşit ceea ce puţini credeau. S-a calificat în semifinalele EURO 2019 în urma unui "joc consistent" şi a unor rezultate importante în faţa forţelor fotbalului european.

189 afișări
Imaginea articolului EURO U21 2019 | Iosif Rotariu: Poate doar Gică Hagi şi Mirel Rădoi credeau în aceste rezultate

EURO U21 2019 | Iosif Rotariu: Poate doar Gică Hagi şi Mirel Rădoi credeau în aceste rezultate

Meciurile tricolorilor lui Mirel Rădoi au fost urmărite cu sufletul la gură de toţi românii, iar laudele continuă să curgă.

Fostul mijlocaş al echipei Steaua, dar şi al naţionalei României, Iosif Rotariu, a intervenit telefonic în cadrul emisiunii ProSport LIVE, acolo unde a vorbit despre puterea tricolorilor mici, dar şi de ce îi aşteaptă în semifinala cu Germania.

"Le dau nota 10, au obţinut rezultate extraordinare, rezultate de care foarte multă lume s-a îndoit că le pot obţine. Poate doar Gică Hagi şi Mirel Rădoi credeau în aceste rezultate. Au făcut un lucru extraordinar. Nu doar că au reuşit să se califice în semifinale, dar au făcut şi un joc consistent în faţa jucătorilor care joacă în campionate importante din Europa.

Este greu să numeşti un lider, toată echipa s-a remarcat. Sunt încî tineri, un lider nu se formează aşa uşor, aşa cum a fost Hagi se formează greu. Echipa este cea mai importantă în vederea rezultatului obţinut. În plus, Mirel Rădoi a demonstrat acum, după aceste rezultate cu jucătorii ăştia, că este un antrenor care va avea un cuvânt greu de spus în cariera sa.

În această faza a competiţiei te poţi aştepta la orice, fiind meciuri eliminatorii orice se poate întâmpla, putem să prindem o zi de excepţie şi să reuşim să învingem sau putem să fim învinşi pentru că şi Germania este o echipă puternică.

Avem şansa noastră şi dacă am ajuns până aici putem să ne valorificăm şansa. Despre încredere nu se mai poate pune problema pentru că dacă ai reuşit să termini pe primul loc într-o grupă cu Anglia, Croaţia şi Franţa, crezi ca jucător că poţi bate pe orice echipă din lume.

Părerea mea, din tot ce am văzut, este că Anglia a fost cea mai bună echipă, ca forţă de joc, ca tot. Este peste Germania. Dar în fotbal dacă nu ai şanse nu câştigi. Ăsta este fotbalul, trebuie să ai şanse ca să reuşeşti să câştigi.

Noi am avut un ritm destul de ridicat de joc, exceptând Anglia care l-a avut cel mai ridicat. Faptul că toţi jucătorii echipei naţionale de tineret au jucat în prima ligă din România şi câţiva în străinătate au căpătat ritmul seniorilor, jucând meci de meci alături de seniori, s-au ridicat la nivelul celorlalte echipe ca şi ritm de joc", a spus Iosif Rotariu, la ProSport LIVE.

Fostul internaţional a vorbit şi despre acuzaţiile făcute de unii dintre jurnaliştii italieni, care au notat că România - Franţa ar fi fost un meci prestabilit, iar rezultatul de egalitate nu a surprins pe nimeni. Echipa naţională de tineret a Italiei a încheiat pe locul doi în grupa sa, iar în cazul în care România câştiga meciul cu Franţa, jucătorii din Peninsulă aveau posibilitatea să se califice în faza următoare, datorită golaverajului mai bun.

"Nu se pune problema (n.red. - de blat), la nivelul de copii, de juniori. Astea sunt răutăţi, frustrări, nu se pune problema", a mai spus Iosif Rotariu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici